Știai că poți deveni mai fericit cu ajutorul a trei alimente banale? Acestea îți ridică moralul și te ajută să te simți mai bine, deoarece suplimentează hormonii fericirii. Iată despre ce este vorba.
Alimentele pot suplimenta fericirea. Ceea ce mâncăm joacă un rol esențial în felul în care ne simțim. Studiile apărute în ultimii ani au demonstrat că nutriția și bunăstarea mentală sunt în strânsă legătură.
Anumite alimente sunt asociate cu creșterea nivelului de serotonină, hormonul fericirii, în creier. Prin urmare, nivelul scăzut de serotonină poate fi reglat cu ajutorul câtorva mâncăruri delicioase.
Printre acestea se află și ciocolata neagră, care afectează în mod pozitiv starea de spirit. În compoziția sa există trei elemente principale asociate cu fericirea. Este vorba despre triptofan, teobromină și feniletilalanin.
Triptofanul este un aminoacid folosit de creier pentru a produce serotonină. Teobromina reprezintă un stimulent slab ce ajută la starea e spirit. Iar feniletilalanina este utilizată de organism pentru producerea dopaminei, ce acționează precum un antidepresiv.
Printre cele trei alimente care îți aduc fericire este și cafeaua. Aceasta este concluzia la care specialiștii au ajuns în anul 2016. Cercetătorii au aflat că băutura iubită de mii de români scade riscul de depresie.
De asemenea, un alt studiu a arătat că, indiferent dacă este cofeinizată sau decofeinizată, cafeaua a reușit să îmbunătățească starea de psirit a subiecților, după cum notează publicația cnet.com.
Pe de altă parte, consumul fructelor de pădure este asociat cu o sănătate mintală mai bună. Acestea sunt bogate în antioxidanți, cunoscuți sub denumirea de flavonoide, ce au capacitatea să prevină apariția depresiei.
Iar într-un studiu în care subiecților li s-a oferit suc de afine s-a ajuns la rezultate îmbucurătoare. Persoanele care au consumat aceste alimente care aduc fericire au arătat declin cognitiv mai lent.