Cele trei alimente care trebuie evitate. Sunt consumate adesea de români. Specialiștii trag un semnal de alarmă în privința lor, mai ales că sunt cumpărate de mulți oameni, în ciuda faptului că nu sunt tocmai sănătoase pentru organism.
Care sunt cele trei produse de care trebuie să stăm cât mai departe. Sunt mâncate frecvent de persoanele din țara noastră cu toate că au numeroase riscuri și efecte negative în corpul uman. Descoperă care sunt acestea!
Nutriționiștii susțin că margarina, mai ales cea hidrogenată, are un nivel ridicat de grăsimi trans. Acestea sunt asociate cu creșterea riscului de boli de inimă, niveluri ridicate de colesterol LDL și inclusiv diabet.
În plus, produsul trebuie evitat și din cauza faptului că are un conținut de grăsimi cu 70% mai scăzut decât untul și pentru că este preparat din uleiuri vegetale. Printre ele se află cele de floarea soarelui, de rapiță, de palmier sau de soia.
De asemenea, trebuie evitat pentru că are în compoziția sa diverși aditivi și conservanți care au rolul de a îmbunătăți gustul și care îi prelungește durata de valabilitate. Margarina pot avea efecte nocive asupra sănătății din cauza substanțelor pe care le conține.
Deserturile care nu conține zahăr se numără, de asemenea, printre alimentele care trebuie cumpărate foarte rar. Acestea sunt consumate des de persoanele care vor să elimine kilogramele în plus, însă specialiștii au cu totul altă părere.
Foarte mulți nutriționiști nu recomandă aceste prăjituri pentru că au în compoziția lor, de cele mai multe ori, tot felul de îndulcitori. Aceștia sunt nocivi pentru organismul uman. Totodată, oamenii trebuie să stea departe de brânza cu puțină grăsime.
Acest produs are un conținut mult mai mic de nutrienți decât brânza naturală și mai puține calorii. Cu toate acestea specialiștii susțin că grăsimea din brânză are multe beneficii pentru organism care, din păcate, se pierd.
Potrivit doc.ro, cele nesănătoase sunt brânza topită, brânza sub formă de spray și sosurile cu brânză gata ambalate. Pe de altă parte, nutriționiștii spun că printre alimentele sănătoase se numără brânza slabă de vaci, ricotta, parmezanul și brânza elvețiană.