Life

Cele trei alimente pe care e bine să le mănânci zilnic. Mihaela Bilic spune că sunt obligatorii și că stau la baza nutriției

Care sunt cele trei alimente pe care este bine să le mănânci în fiecare zi. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că sunt obligatorii.
27.05.2024 | 07:19
Cele trei alimente pe care e bine sa le mananci zilnic Mihaela Bilic spune ca sunt obligatorii si ca stau la baza nutritiei
Care sunt alimentele obligatorii zilnice. Sursa foto: Clinica Smart Nutrition
ADVERTISEMENT

Cum ne alimentăm corect în fiecare zi? Medicul nutriționist Mihaela Bilic are noi sfaturi despre cum să ne hrănim într-un mod vital. Aceasta spune că sunt obligatorii trei produse în meniul nostru.

Ce alimente este bine să consumăm zilnic, potrivit medicului Mihaela Bilic

De-a lungul timpului, s-a observat că o viață sănătoasă depinde în principal de stilul alimentar pe care îl adoptăm. Dacă este unul echilibrat, atunci nu vom avea probleme, în schimb, însă, va trebui să suportăm consecințele.

ADVERTISEMENT

Reputatul doctor nutriționist Mihaela Bilic are mereu sfaturi despre cum și ce să mâncăm. De data aceasta, a spus în cadrul unei emisiuni online că este esențial ca în fiecare zi să includem în mesele noastre pâine, produse de origine animală, inclusiv carne, și pește.

”Trebuie să pun pe locul întâi și doi pâinea și laptele, cu subprodusele lor, ne întoarcem la chestiunile simple, de bun-simț, de bază. Nu avem cum să fim vegetarieni sub nicio formă, că a hotărât natura, nu că suntem noi morali și lipsiți de etică și compasiune pentru animale, nu există așa ceva.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să dezvoltăm relații afective cu animalele pe care le mâncăm, nu ținem în casă le dăm nume, ne jucăm cu ele, iar apoi le omorâm și le mâncăm, nu se face așa.

A mânca produse de origine animală e o chestiune obligatorie pentru echilibrul nostru, mai ales la capitol de sistem nervos. Creierul nostru fabulos a ajuns la aceste rezultate datorită faptului că natura a hotărât că nu mai suntem erbivori. Pâine, carne, ouă, carne, pește, asta e baza nutriției.”, a detaliat Mihaela Bilic în emisiunea ”Cafea cu visuri”.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic spune că nu este sănătos ca un copil să consume regulat fibre

De asemenea, Mihaela Bilic a mai precizat că nu este bine pentru un copil să consume regulat fibre. Din ce motiv? I se accelerează tranzitul, proces care împiedică organismul să mai absoarbă mineralele și vitaminele.

Mihaela Bilic avertizează că un copil poate face carențe de la prea multe fibre. Nu vor fi lipsite intoleranțele alimentare și, totodată, mersul la medic din cauza unor probleme față de care mamele își vor pune semne de întrebare, știind că își alimentează copilul corect.

ADVERTISEMENT

” (…) În momentul în care îi dai fibre multe copilului, îi accelerează tranzitul, nu mai au timp să se absoarbă mineralele și vitaminele. Poate să facă carențe, de la fier până la vitamine liposolubile, pentru că au tranzitul mult prea accelerat. Duce la niște intoleranțe alimentare, te trezești cu copilul că are intoleranțe alimentare, pentru că tu, ca mamă, i-ai dat multe fibre”, a mai explicat medicul nutriționist.

ADVERTISEMENT
Tags: