Profesorul Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware, a spus ce alimente nu ar cumpăra niciodată din supermarketuri. Se pare că acestea pot ascunde bacterii și devin și destul de periculoase.
Profesorul Kali Kniel spune că nu ar cumpăra niciodată din supermarketuri legume și fructe tăiate. Deși la prima vedere pot părea o alegere bună, având în vedere că pot fi consumate rapid, ele pot ascunde bacterii.
Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar din SUA, a confirmat la rândul său acest lucru. Potrivit acestuia, pachetele de mango, pepene galben și ananas tăiate cubulețe sunt mult mai susceptibile de a fi pline de bacterii dăunătoare precum E.coli decât fructele întregi.
De ce nu ar cumpăra specialistul aceste alimente din supermarketuri? Pentru că modul în care sunt păstrate este unul chiar foarte benefic pentru dezvoltarea bacteriilor. Astfel, pericolul devine uriaș.
„Acest lucru se datorează faptului că planta germinează într-un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. În principiu, germenii sunt crescuți în cel mai cald, mai umed și mai umed mediu pe care vi-l puteți imagina și ghiciți ce bacterii îl adoră”, a spus specialistul pentru Daily Mail.
Dr. Quoc le recomandă consumatorilor să evite, deci, produsele pre-tăiate și feliate din supermarketuri. Aici vorbim atât despre fructe, legume, cât și despre alte produse care nu sunt sigilate.
În caz contrar, riscul de infectare cu salomnella, ori cu e.coli poate fi unul destul de mare. Specialiștii spun că simptomele sunt neplăcute și includ febră, vărsături, dar chiar și crampe stomacale.
La rândul său, E.coli provoacă de obicei febră, stare de rău și diaree. Deși simptomele pot dispărea în timp, acest lucru nu înseamnă însă că nu trebuie să fim vigilenți când mergem la cumpărături.
Iar printre aceste alimente pe care medicul nu le-ar cumpăra niciodată se numără și laptele crud, nepasteurizat. Deși are beneficii pentru organism, acesta poate prezenta de asemenea un risc mare de infectare.
„Există o mulțime de oameni care promovează laptele [crud] ca având toate aceste beneficii pentru sănătate. Dar nu merită riscul, deoarece există o mulțime de organisme patogene care sunt încă vii în acel lapte, mai ales dacă provine direct de la o instalație de prelucrare”, a completat Doctorul Bryan Quoc a declarat pentru Daily Mail.