Life

Cele trei alternative care pot înlocui cafeaua de dimineață. Au nenumărate beneficii

Cafeaua poate fi înlocuită cu alte alternative mult mai naturale și evident, mult mai sănătoase. Merită măcar odată să faci această schimbare.
21.10.2022 | 11:25
Cele trei alternative care pot inlocui cafeaua de dimineata Au nenumarate beneficii
Alternative sănătoase care pot înlocui cafeaua de dimineață. Sursă foto: Printerest
ADVERTISEMENT

Cafeaua are nenumărate beneficii pentru organism, însă nu toată lumea poate să o consume. În general, aceasta are rolul de a elimina oboseala și de a ne oferi energia de care avem nevoie întreaga zi.

Alternativele care pot înlocui cafeaua

Consumată în exces însă, cafeaua poate cauza arsuri gastrice, palpitații, iar în cazul urnelor persoane chiar și tremurat la nivelul mâinilor.

ADVERTISEMENT

Există însă câteva alternative pentru cafeaua de dimineață care merită încercate. Oferă energie la fel ca și cofeina, dar sunt mult mai sănătoase și chiar și mai ieftine.

Una dintre ele este ceaiul verde, sau cel negru, despre care probabil știi deja destul de multe. Ceaiul verde dar și ceaiul negru au un efect antioxidant puternic și de asemenea îmbunătățesc funcționarea creierului.

ADVERTISEMENT

Cele două sunt recomandate și în diete pentru că ajută la pierderea în greutate, sunt foarte simplu de preparat și de asemenea, accesibile la preț.

O a doua alternativă pentru cafeaua de dimineață este Matcha, ceaiul care a deveni faimos de ceva vreme în Europa. Acesta poate fi combinat atât cu apă, cât și cu lapte și îi oferă organismului tău tot ceea ce are nevoie.

ADVERTISEMENT

Apa cu lămâie, înlocuitor pentru cafeaua de dimineață

A treia alternativă, dar și cea mai simplă este apa cu lămâie. Într-adevăr, nu are același gust precum mult apreciata cafea, însă are mai multe beneficii.

Apa cu lămâie nu are calorii și nici cofeină, însă este bogată în vitamina C, lucru care o face cea mai bună alternativă sănătoasă de a începe o zi plină.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care vor să se bucure de un gust și mai plăcut, se poate adăuga și o linguriță de miere, care este benefică și în cazul anumitor afecțiuni, dar și alte fructe. Toate alternativele menționate anterior sunt suficiente pentru a începe o zi energică, într-un mod cât se poate de sănătos.

ADVERTISEMENT