News

Cele trei fetițe care au fost spălate pe cap cu insecticid de bunică vor fi date în plasament

Copilele care au fost spălate pe cap cu insecticid de bunică vor fi date în plasament.
08.06.2021 | 09:54
Cele trei fetite care au fost spalate pe cap cu insecticid de bunica vor fi date in plasament
ADVERTISEMENT

Cele trei fete care au fost spălate pe cap o substanță toxică vor fi date în plasament, când vor fi externate din spital, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică.

Decizia a fost luată de Direcția pentru Protecția Copilului  din Iași, care a mers la fața locului, acolo unde fetițele erau crescute și au stabilit că acestea nu au condiții potrivite de îngrijire în familie.

ADVERTISEMENT

Fetele vor fi date în plasament. Nu au condiții potrivite de trai

Astfel, în ziua de luni, trei asistenții maternali de la această instituție au făcut o vizită la Jigoreni, pentru a vedea condițiile în care trăiește bunica, aceasta fiind și cea care avea grijă de cele trei fete.

După o discuție atât cu femeia, cât și cu vecinii, asistenții sociali au decis că locul lor nu este acolo. De asemenea, aceștia au descoperit că bunica și tatăl au probleme cu alcoolul. Mama fetelor este plecată la muncă în Germania de o lună.

ADVERTISEMENT

Concluzia trasă de autorități a fost una simplă: niciun adult nu este în stare să aibă grijă de acestea, pentru că în familie există violență și un consum de alcool excesiv.

“Bunica și tatăl nu sunt în stare să aibă grijă de cei trei copii, în primul rând din cauza consumului de alcool, dar și din cauza violenței care este la nivelul familiei.

ADVERTISEMENT

La externare, cei trei copii vor merge la centrul de plasament în regim de urgență”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Ce a spus bunica în apărarea ei, după ce le-a spălat pe cap cu insecticid

Asistenții socialei au întrebat-o pe femeie de ce a recurs la acest gest, de a le spăla pe cap cu insecticid pe cele trei nepoțelele cu vârste de șase, nouă și 11 ani.

ADVERTISEMENT

”Au venit câteva zile la mine și o vedeam că se scarpină în cap. O aveam demult. Demult o aveam acolo, de vreo 5-6 ani. Am pus apă, apoi trei ceșcuțe acolo și am spălat-o.

După aceea le-am făcut iar baie cu apă curată, cu șampon, cu asta”, a transmis bunica fetelor, conform Digi 24.

Este deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă în acest caz, iar polițiștii încă fac verificări. Între timp, starea de sănătate a fetelor este una bună, ele sunt stabile, iar medicii speră într-o evoluție pozitivă.

Luna trecută, trei fetițe au murit, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță extrem de toxică, care era destinată oilor.

ADVERTISEMENT
Tags: