Life

Cele trei ingrediente de care ai nevoie pentru desfundarea chiuvetei din bucătărie

De doar trei ingrediente ai nevoie pentru desfundarea chiuvetei din bucătărie, una dintre cele frecvente probleme cu care oamenii se confruntă acasă.
28.07.2021 | 19:55
Cele trei ingrediente de care ai nevoie pentru desfundarea chiuvetei din bucatarie
Desfundarea chiuvetei din bucătărie, posibilă cu doar trei ingrediente. Foto: homeserve.com
ADVERTISEMENT

Cu cele trei ingrediente de mai jos vei spune adio chiuvetă înfundată! I se poate întâmpla oricui ca după spălarea vaselor, anumite resturi alimentare ori grăsimile de la cratiță să blocheze gurile de scurgere în țeavă sau chiar țeava.

Ingredientele pe care le poți folosi pentru desfundarea țevilor le găsești cu siguranță în bucătărie. Este vorba despre trei ingrediente la îndemână, nelipsite din casa unui gospodar adevărat.

ADVERTISEMENT

Dacă te-ai confruntat vreodată cu înfundarea țevilor de la ulei sau alte grăsimi în timpul spălării vaselor, tot ce trebuie să faci este să folosești bicarbonat de sodiu, sare și oțet de mere.

Desfundarea chiuvetei cu doar trei ingrediente

Îți trebuie în jur de 200 de grame de bicarbonat, 200 de grame de sare fină sau grunjoasă și 150 de mililitri de oțet.

ADVERTISEMENT

Prima oară, amestecă sarea cu bicarbonatul de sodiu. Turnați acest amestec în gura de scurgere a apei, iar peste adaugă oțetul care trebuie fiert puțin înainte.

Dacă respecți acești pași, vei observa o reacție chimică în câteva secunde. Scurgerea va fi desfundată în mai puțin de 5 minute. În momentul în care ai pus oțetul se va forma o spumă care va curăța bine locurile afectate de grăsime. Este bine să adaugi apoi puțină apă fierbinte pentru ca țeava să fie curățată bine de tot.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu și oțetul de mere sunt două dintre ingredientele banale pe care le poți utiliza pentru tot felul de probleme casnice.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul de mere, două soluții miraculoase

Mulți folosesc bicarbonatul pentru a lustrui oglinzile din baie, vesela sau chiar pentru a reda strălucirea gresiei și a faianței.

ADVERTISEMENT

Oțetul de mere dezinfectează bine în special obiectele din inox, așa că dacă vrei să scapi tăcâmurile de mizerie și de mirosurile impregnante ale anumitor preparate culinare, folosește cu încredere oțetul.

Bicarbonatul este ideal nu doar pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe vase. Poți scăpa și de urmele pe pereți. Pentru asta, ai nevoie de un burete, apă și bicarbonat.

Freacă ușor zona murdară de pe perete și așteaptă câteva secunde. Este ideal să folosești această combinație în special pe pereții albi.

De asemenea, poți presăra bicarbonat și în cuva mașinii de spălat pentru evitarea ruginirii acesteia ori pentru a evita depunerea calcarului.

 

 

ADVERTISEMENT