Sport

Cele trei motive pentru care FC Voluntari a fost extra-motivată să o încurce pe FCSB în lupta la titlu. Detalii din vestiarul ilfovenilor. Exclusiv

FC Voluntari a jucat cu o ambiție ieșită din comun să o încurce pe FCSB în lupta la titlu. Ilfovenilor le-a ieșit planul, au făcut 2-2 pe Național Arena, iar titlul poate ajunge în Gruia pentru a cincea oară la rând.
15.05.2022 | 13:17
Cele trei motive pentru care FC Voluntari a fost extramotivata sa o incurce pe FCSB in lupta la titlu Detalii din vestiarul ilfovenilor Exclusiv
Cristian Ionut Costin se bucura dupa un gol marcat in poarta lui Stefan Tarnovanu spre dezamagirea lui Andrei George Miron in meciul de fotbal dintre FC Voluntari si FCSB, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 14 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Al 17-lea duel din istorie dintre FC Voluntari și FCSB a fost cu ghinion pentru roș-albaștri, care au fost încurcați pentru a noua oară de echipa finului lui Gigi Becali, Florentin Pandele. Chiar dacă finanțatorul vicecampioanei a declarat că ambiția gazdelor s-a datorat unor posibile prime de la CFR Cluj, există trei motive reale pentru care ilfovenii „și-au dat viața” pe Național Arena.

De ce „și-a dat viața” FC Voluntari să o încurce pe FCSB. Culise din vestiarul echipei lui Liviu Ciobotariu

Înainte ca FC Voluntari să remizeze la doi în compania lui FCSB în etapa a noua a play-off-ului Casa Pariurilor Liga 1, ilfovenii au fost spulberați în partida tur, pe același stadion, scor 0-4.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că, după acea victorie, fotbaliștii lui Toni Petrea s-au bucurat de rezultat râzând de necazul adversarilor lor.

Atitudinea roș-albaștrilor a fost doar unul din cele trei motive pe care le-a avut echipa lui Liviu Ciobotariu în misiunea de a o încurca pe FCSB în lupta la titlu. Prin afirmațiile sale, Gigi Becali a reușit și el să îi deranjeze.

ADVERTISEMENT

Înaintea etapei a noua din play-off, finanțatorul vicecampioanei a declarat că nu are nicio emoție și că nu își închipuie cum ar putea să se împiedice de FC Voluntari în cursa pentru câștigarea titlului în Casa Pariurilor Liga 1.

„Hai, mă, ce emoții să am!? Dacă și cu Voluntari avem emoții, înseamnă că trebuie să ne strângem lucrurile și să plecăm acasă! Cum să am emoții cu Voluntari, cu câteva zile înainte? Poate, în timpul meciului să fie, dar, nu cred!”, a declarat Gigi Becali, cu trei zile înainte de FC Voluntari – FCSB 2-2, la AS.ro.

ADVERTISEMENT

Gustul dulce al răzbunării lui „Ciobi”

Ultimul, dar nu cel din urmă, este Liviu Ciobotariu. Antrenorul în vârstă de 51 de ani așteaptă de șapte ani să se răzbune pe roș-albaștri. Coincidență sau nu, ultimul titlu câștigat de FCSB a fost chiar în dauna lui „Ciobi”.

Se întâmpla la finalul sezonului 2014-2015, când actualul tehnician al lui FC Voluntari stătea pe banca lui ASA Tg. Mureș. În ultima etapă din acel campionat, FCSB a remizat alb la Iași, iar trofeul de campioană putea ajunge în Ardeal.

ADVERTISEMENT

Pentru ca Ciobotariu să-și treacă în CV primul titlu de campion, echipa sa avea nevoie de victorie în meciul de pe teren propriu cu Oțelul Galați, formație care era deja retrogradată. La pauză, ASA Tg. Mureș conducea cu 1-0 grație golului marcat de Gabi Mureșan (39-pen.) și gazdele se pregăteau deja de sărbătoare, cu confetti și focuri de artificii.

Planul le-a fost însă dejucat de moldoveni, care au dat lovitura în actul secund. Mai întâi, Tudorie a restabilit egalitatea în minutul  67. A urmat apoi reușita lui Helder Tavares din prelungiri și Oțelul a câștigat cu 2-1.

Astfel, titlul a mers pentru ultima oară la FCSB, în timp ce Liviu Ciobotariu a plecat de la Târgu Mureș, el fiind înlocuit pe banca tehnică de Dan Petrescu, actualul rival al grupării conduse de Gigi Becali. Acum, la șapte ani distanță, antrenorul lui FC Voluntari se poate dovedi decisiv în pierderea titlului de către echipa care i-a „răpit” bucuria.

  • 4 victorii, 5 remize și 8 eșecuri, acesta este palmaresul lui FC Voluntari în confruntările cu FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru Câștigător Liga 1: 7,00 este cota pentru „FCSB campioană”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT