Cele zece întrebări ale lui Victor Ponta pentru partidele parlamentare

Premierul Victor Ponta a adresat, duminică seara, zece întrebări partidelor parlamentare pe tema noului Cod Fiscal. Parlamentul se va reuni luni în sesiune extraordinară pentru a dezbate cererea...
23.08.2015 | 23:44
Cele zece intrebari ale lui Victor Ponta pentru partidele parlamentare
ADVERTISEMENT

Premierul Victor Ponta a adresat, duminică seara, zece întrebări partidelor parlamentare pe tema noului Cod Fiscal. Parlamentul se va reuni luni în sesiune extraordinară pentru a dezbate cererea de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de preşedintele Klasu Iohannis.

Una dintre cele zece întrebări lansate de Victor Ponta vizează “încheierea unui Acord Politic pentru dezvoltare economica si crestere a nivelui de trai (care sa cuprinda cel putin principalele obiective privind nivelul de fiscalizare, salariul si pensia medie, modul de finantare in educatie si sanatate) – asa cum s-a facut pt Aparare”

ADVERTISEMENT

Premierul atrage atenţia că “cine nu raspunde ( daca va fi cineva) este evident ca de fapt habar nu are ce sa faca cu economia si viata de zi cu zi a acestei tari!”

Postarea premierului Victor Ponta de pe Facebook:

10 INTREBARI FUNDAMENTALE PENTRU VIITORUL ECONOMIC SI SOCIAL AL ROMANIEI!

In calitate de Prim Ministru al Guvernului care a conceput si promovat proiectul Noului Cod Fiscal consider ca toate partidele politice parlamentare au datoria (inainte sau in timpul dezabaterii care incepe maine in Parlament) sa raspunda opiniei publice la 10 intrebari legitime si utile :

ADVERTISEMENT

1. Considera ca Noul Cod Fiscal propus de Guvern este un instrument legislativ categoric mai bun decat cel aflat acum in vigoare? Ca ajuta economia romaneasca sa se dezvolte in continuare, pastrand si crescand numarul de locuri de munca, platind salarii mai decente, achitand taxe mai mici si mai putine (sprijinind efortul autoritatilor de combatere a birocratiei si evaziunii fiscale)? Daca nu sunt de acord cu aceste afirmatii de ce voteaza pentru?

2. Cand au votat in unanimitate Codul Fiscal au stiut ce voteaza? Au citit textul, specialistii lor au inteles prevederile si consecintele? Daca da de ce unele partide au considerat DUPA vot si dupa trimiterea la reexaminare ca Noul Cod Fiscal este iresponsabil, nesustenabil, prost conceput, etc?

ADVERTISEMENT

3. De ce reprezentantii PNL/PDL au depus un amendament privind scaderea cotei generale de TVA de la 20% ( propunere Guvernului) la 19% , si chiar au conditionat votul pozitiv de acceptarea acestui amendament? Au avut calcule de impact sau a fost o simpla propunere electoralista si populista? Daca era o propunere buna de ce au solicitat acum sa se revina la varianta Guvernului de 20%?

4. Care a fost impactul estimat al cresterii TVA de la 19% la 24% si al taierilor de salarii si ajutoare sociale din 2010? Care din partidele actuale considera si acum ca a fost corecta si utila viziunea economica a guvernarii PDL de atunci cand sute de mii de firme au dat faliment, s-au pierdut peste 170.000 de locuri de munca stabile, s-a redus cu 0,5 puncte procentuale potentialul economic, a avut loc o cadere economica de drastica, a explodat evaziunea fiscala, rata inflatiei s-a dublat fata de 2009 iar puterea de cumparare a scazut dramatic chiar cu 40% in cazul profesorilor, medicilor si a categoriilor sociale cu venituri reduse?

ADVERTISEMENT

Citeşte mai mult aici.

sursă: Romaniatv