Life

Celebra Sabrina a mers la moaștele Sfintei Parascheva, după concertul fulminant la Iași. Imagini exclusive

Celebră grație mega-hitului „Boys”, Sabrina Salerno a concertat în weekend la Iași, a mers în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva și a fost uimită de tradițiile din orașul de sub Copou.
02.08.2021 | 14:49
Celebra Sabrina a mers la moastele Sfintei Parascheva dupa concertul fulminant la Iasi Imagini exclusive
Celebra Sabrina a mers în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva, după un concert fulminant la Iași (sursa arhivă personală Radu Groza)
ADVERTISEMENT

Pentru fanii muzicii anilor ’80, dar nu numai, Sabrina nu mai are nevoie de nicio prezentare. Milioane de fani de pe tot Globul au fredonat, de-a lungul anilor, hiturile sale, precum „Boys”, „Hot Girl”, „Like a Yo Yo” ori „Siamo Donne”, semn că epocile trec, dar muzica interpretată pentru suflet rămâne. În weekendul trecut, vedeta italiană a răspuns invitației celui mai cunoscut impresar român, Radu Groza, și a concertat la Iași, în cadrul festivalului „Tiki Nights”.

Dincolo de participarea la concertul propriu zis, desfășurat la Tiki Village, Sabrina Salerno a descoperit latura spirituală a metropolei din Moldova. Impresarul Radu Groza a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK: „Artistei i s-a povestit despre amploarea pe care a căpătat-o pelerinajul de la moaștele Sfintei Parascheva și, din acest motiv, a dorit foarte mult să meargă la Catedrala Mitropolitană. Ajunsă acolo, s-a închinat ca orice bun creștin, iar un preot i-a făcut rugăciunea, Acatistul Sfintei Parascheva”.

ADVERTISEMENT

Pelerinajul artistei a continuat, pentru că, după vizita de la Catedrala Mitropolitană, unde sunt expuse moaștele Sfintei Parascheva, Sabrina a mers să se roage și la Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi. Edificiul este unul dintre simbolurile Iașiului și este situat în centrul tradițional al orașului.

Sabrina și impresarul Radu Groza, la Catedrala Mitropolitană din Iași (sursa arhivă personală Radu Groza)
Sabrina și impresarul Radu Groza, la Catedrala Mitropolitană din Iași (sursa arhivă personală Radu Groza)

Impresarul Radu Groza: „După pelerinajul de la moaștele Sfintei Parascheva, Sabrina a luat Iașiul ‘la picior’, descoperind căldura românilor”

Potrivit lui Radu Groza, „chiar dacă, a doua zi după concert, a fost foarte obosită, Sabrina și-a dorit să se plimbe pe jos prin Iași și să viziteze cât se poate de mult din acest oraș. A mers în diferite zone și a zăbovit inclusiv în spațiile comerciale. Și-a cumpărat magneți cu imagini din Iași și s-a arătat interesată de o mulțime de eșarfe și de alte creații vestimentare”.

ADVERTISEMENT

De altfel, impresarul vedetelor românești este convins că, după ce Sabrina s-a întors acasă, va vorbi, în continuare, în cuvinte elogioase despre România. Nu a fost prima oară când cunoscuta vedetă a muzicii disco a concertat în România, Iașiul fiind deja a treia destinație de pe lista sa, după București și Timișoara.

„Sabrina a fost foarte bine primită, i-au plăcut oamenii locului, foarte apropiați, dar a admirat și locurile, inclusiv bijuteriile arhitecturale de aici. Spre exemplu, a fost impresionată de clădirea Palatului Culturii. A mers foarte mult pe jos și a mărturisit că nu-și imagina că e atât de frumos la Iași. Își dorește să revină în România, să viziteze mai multe locuri, nu neapărat să cânte”, a continuat Radu Groza.

ADVERTISEMENT
Sabrina Salerno, la cumpărături, pe străzile Iașiului (sursa arhivă personală Radu Groza)
Sabrina Salerno, la cumpărături, pe străzile Iașiului (sursa arhivă personală Radu Groza)

Interpreta hitului „Boys” a băut vin de Cotnari și a mâncat coaste de porc

Moldova este cunoscută inclusiv ca arealul gurmanzilor și al amatorilor de vin nobil. Dincolo de patrimoniul cultural ofertant, aproape că nu există vreun turist care vizitează zona și care să nu guste din aceste mici plăceri ale vieții. Așa cum aveam să aflăm, nu trebuie să fii petrecăteț din fire, pentru a face cunoștință cu bucuriile gastronomice și cu licorile fine care au adus celebritatea Moldovei, la târgurile din străinătate. Până la urmă, și vedetele au… sensibilitățile lor.

Din acest punct de vedere, Radu Groza, „spionul” nostru din apropierea Sabrinei, ne-a precizat: „Să știți că ea n-a venit cu aere de vedetă și nici nu o caracterizează acest lucru. A ținut neapărat să cunoască specialitățile tradiționale ale zonei și s-a arătat, din nou, încântată. A băut vin roșu de Cotnari și a mâncat coaste de porc, cu toate că are o siluetă de invidiat”.

ADVERTISEMENT
Interpreta hit-ului „Boys”, pe scenă, la Iași (sursa arhivă personală Radu Groza)
Interpreta hit-ului „Boys”, pe scenă, la Iași (sursa arhivă personală Radu Groza)

Concert în fața a peste 1.500 de nostalgici ai anilor ‘80

Muzica anilor ’80 rămâne, în continuare, la modă, ca și artiștii care au bucurat milioane de fani, în acele vremuri în care, din pricina restricțiilor politice, cu mici excepții, românii nu au putut vedea „live” vedetele preferate. Iar pasiunea pentru genul disco din acea perioadă nu se face simțită doar în București, ci în toată țara.

„Cei de la Iași și-au dorit foarte mult să organizeze o seară retro, amintindu-și piesele anilor ’80 și mai ales de Sabrina. Ea s-a bucurat de mare succes și de această dată, pentru că au fost peste 1.500 de spectatori, la concertul din orașul de sub Copou”, a precizat Radu Groza.

De altfel, impresarul a povestit cum Sabrina a rememorat perioada în care s-a lansat cu hit-ul „Boys”, la vârsta de 17 ani. A rămas aceeași profesionistă și am aflat că, deși a stat doar două zile în România, unde a venit pentru o singură reprezentație live, Sabrina a fost însoțită nu doar de managerul său, ci mai ales de propria trupă de dansatori, evitând să improvizeze, la fața locului, cum au procedat alți artiști.

O artistă cu o siluetă de invidiat (sursa arhivă personală Radu Groza)
O artistă cu o siluetă de invidiat (sursa arhivă personală Radu Groza)

„Un exemplu de femeie superbă, la vârsta de 52 de ani”

Evident, Sabrina a depășit demult vârsta adolescenței, dar, prin muzica ei ne redă fiecăruia dintre noi această perioadă magică. În schimb, șarmul artistei rămâne inimitabil…

Din acest punct de vedere, impresarul Radu Groza ne-a mărturisit: „Mai în glumă, mai în serios, Sabrina ne spunea că nu-i place că, atunci când ziarele scriu desprea ea, i se amintește vârsta de 52 de ani. Eu i-am zis că, din contră, ar trebui să fie bucuroasă pentru acest lucru, pentru că este un exemplu de femeie superbă, dincolo de vârstă”.

Sabrina, diva - disco a anilor '80 se bucură de succes și în anul 2021 (sursa arhivă personală Radu Groza)
Sabrina, diva – disco a anilor ’80 se bucură de succes și în anul 2021 (sursa arhivă personală Radu Groza)

„Sabrina rămâne un nume mare al scenei mondiale. Lumea trebuie să știe că nu a venit să concerteze în România din cauza lipsei ofertelor, ba din contră. Ea cântă în trei limbi, engleză, italiană și franceză, iar din acest motiv are spectacole dese în foarte multe țări”, a încheiat Radu Groza.

La final, trebuie spus că, dincolo de cariera de cântăreață, care i-a adus statutul de vedetă a muzicii disco, Sabrina Salerno este compozitoare, prezentatoare TV, actriță și producătoare. Întotdeauna, a privit concurența ca pe o rampă de lansare dar mai ales drept un prilej de a lega prietenii, așa cum este relația sa cu o altă divă, Samantha Fox, alături de care, de altfel, a cântat celebrul hit „Call me”.

ADVERTISEMENT