Fotbal international

Celebrităţile care au investit în fotbal! Cum au dat lovitura LeBron James sau Elton John

15.11.2020 | 20:20
Celebritatile care au investit in fotbal Cum au dat lovitura LeBron James sau Elton John
ADVERTISEMENT

Fotbalul este cel mai iubit sport de pe planetă, iar asta se vede și în banii investiți de unele dintre cele mai mari celebrități în sportul rege, precum LeBron James sau Elton John, dar și mulți alții.

Echipele din Anglia au fost “cele mai vânate” de celebrități, LeBron James fiind cel mai cunoscut nume din această listă, starul lui Los Angeles Lakers deținând 2% din pachetul de acțiuni al lui FC Liverpool și care sunt evaluate la peste 25 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Pe această listă selecă a celebrităților care au aspirații de patroni de echipe de fotbal se înscriu actori cu nume de la Hollywood, dar și cântăreți de prestigiu precum Elton John sau Louis Tomlinson, solistul trupei One Direction sau DJ Diplo.

Cum au ajuns LeBron James și Elton John să investească în fotbal

LeBron James este mare fan Liverpool, iar 2011 a ajuns să fie acționar minoritar la Liverpool , după ce firma sa de marketing a semnat o înțelegere cu Fenway Sports Partners, consorțiul american care deține Liverpool, dar și Boston Red Sox. Deși marele baschetbalist deține un procent foarte mic de acțiuni ale cormoranilor, se pare că valoarea acestora a crescut la peste 24 de milioane de dolari conform Bloomberg, mai ales după ce Liverpool a câștigat UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Un alt baschetbalist american care e fan Liverpool este Baller James, care a primit cu entuziasm decizia clubului Liverpool de a semna un contract de sponsorizare cu Nike, la fel ca acesta, iar acum poate purta în public tricoul lui Liverpool, fiind fan al cormoranilor.

Elton John e de asemenea un microbist înfocat și a încercat chiar să treacă din postura de suporter la cea de investitor, după ce a băgat bani la echipa englezească Watford. Marele cântăreț a devenit președinte la Watford, iar după ce a fost numit director în 1976, l-a numit pe Graham Taylor manager. În 1987, a vândut clubul către Jack Petchey și a rămas președinte, dar a cumpărat din nou pachetul majoritar în 1997, însă în 2002 s-a retras definitiv din acționariat dar a continuat să fie președintele clubului.

ADVERTISEMENT

Lista este completată de nume importante de la Hollywood precum Ryan Reynolds, Matthew McConaughey sau Will Ferrell

Ryan Reynolds este un actor arhicunoscut mai ales pentru rolul supereroului Deadpool, dar și pentru multe alte filme bine cotate. Ryan Reynolds și prietenul său Rob McElhenney au șocat publicul cu decizia lor de a investi la echipa din liga a treia engleză Wrexham, pe care vor să o propulseze până în Premier League.

Actorul de comedie Will Ferrell investește și el în MLS la FC Los Angeles începând cu 2016, însă nimeni nu l-a crezut până în 2018 când devenit ambasadorul clubului din prima ligă americană. Totul a început când actorul s-a împrietenit cu patronul echipei, Larry Berg, în spațiul de joacă de la școala la care învățau copiii celor doi.

ADVERTISEMENT
Will Ferrel este actionar la Los Angeles FC. Sursa foto: Facebook Will Ferrel.
Will Ferrel este actionar la Los Angeles FC. Sursa foto: Facebook Will Ferrel.

Un alt mare actor, Mattew McConaughey, este acționar minoritar în Texas la FC Austin, iar în 2019 a făcut o vizită pe Stamford Bridge pentru a căuta jucători și a-l vedea la lucru pe compatriotul său Christian Pulisic. Austin FC a promovat în MLS în 2021, an în care Matter McConaughey a câștigat un Oscar pentru rolul din Dallas Club Buyers și a adus un mare plus de imagine clubului cât și un număr mare de fani.

Matthew McConaughey este actionar al clubului FC Austin din MLS. Sursa foto: TheSun.co.uk
Matthew McConaughey este actionar al clubului FC Austin din MLS. Sursa foto: TheSun.co.uk

Cum arată lista completă a celor mai mari celebrități din lumea investitorilor în fotbal

Actrița Natalie Portman este și ea o prezență surpriză în acest grup exclusivist. Celebra actritță din noua serie Star Wars investește la o echipă de fotbal feminin, unde a atras și alte actrițe de la Hollywood precum Eva Longoria, Jessica Chastain, Jennifer Garner, Uzo Aduba sau America Ferrera, cu care a fondat echipa de fotbal feminin Angel City, care va debuta în prima ligă din 2022.

Natalie Portman a infintat un club de fotbal feminin alaturi de alte actrite. Sursa foto: instagram Natalie Portman
Natalie Portman a infintat un club de fotbal feminin alaturi de alte actrite. Sursa foto: instagram Natalie Portman

Solistul trupei One Direction este și el implicat ca finanțator la Doncaster, unde a și intrat într-un meci caritabil în 2014 și visul copilăriei devenea realitate pentru starul muzicii pop. Louis Tomlinson s-a născut în Doncaster și deținea un pub în cartierul în care se află stadionul echipei și a participat la negocieri cu cel care deținea pachetul majoritar: John Ryan, în același an. Înțelegerea a căzut după ce LFP a respins planul de redresare al clublui prezentat de cei doi.

Solistul trupei One Direction, Louis Tomlinson, in tricoul echipei Doncaster. Sursa foto: Daily Mirror
Solistul trupei One Direction, Louis Tomlinson, in tricoul echipei Doncaster. Sursa foto: Daily Mirror

DJ-ul recunoscut la nivel internațional, Diplo, a condus un grup care a cumpărat acțiuni la echipa de fotbal Phoenix Rising FC, starul american fiind unul dintre investitorii clubului care s-a numit inițial în 2014 Arizona United și care evaluează în USL Championship, liga a doua din Statele Unite ale Americii.

DJ-ul Diplo, pe terenul celor de la Phoenix. Sursa foto: twitter Diplo.
DJ-ul Diplo, pe terenul celor de la Phoenix. Sursa foto: twitter Diplo.

Cântăreața Jade Thirwall este ultima dar nu cea din urmă pe această listă a “vedetelor-patron” din fotbalul mondial. Cunoscută pentru apariția la X Factor alături de trupa Little Mix, cu care a câștigat ediția din 2011, a unuia dintre cele mai cunoscute show-uri TV din lume.

Jade Thirwall, unul dintre actionari clubului din liga a saptea engleza, South Shields. Sursa foto: instagram South Shields.
Jade Thirwall, unul dintre actionari clubului din liga a saptea engleza, South Shields. Sursa foto: instagram South Shields.

Solita trupei Little Mix a investit la echipa la o altă echipă englezească: South Shields, la care este președinte din august 2020, fiind una dintre cei 750 de acționari ai clubului deținut în totalitate de fani. Echipa evoluează în liga a șaptea din Anglia.

ADVERTISEMENT