Sporturi

Celebrul joc Fortnite colaborează cu Australian Open și va organiza un ”battle royale” înainte de finala băieților din 27 ianuarie

10.01.2019 | 13:55
Celebrul joc Fortnite colaboreaza cu Australian Open si va organiza un battle royale inainte de finala baietilor din 27 ianuarie

Celebrul joc Fortnite colaborează cu Australian Open şi va organiza un battle-royale înaintea de finala masculină din 27 ianuarie. Anunţul a fost făcut de oficialii Federaţiei australiene de tenis, care susţin că sunt foarte încântaţi de colaborarea cu Epic Games, compania care a lansat Fortnite şi care a dat o imensă lovitură în acest fel pe piaţa jocurilor video în întreaga lume.

Fortnite Summer Smash este denumirea sub care cel mai popular joc video la această oră în lume, cu peste 200 de milioane de participanţi, va intra în istoria acestei ediţii a Australian Open. Iar momentul ales nici nu putea fi unul mai bun, chiar în ziua marii finale la masculin, mai precis cu câteva ore înaintea evenimentului.

Celebrul joc Fortnite colaborează cu Australian Open şi este o premieră în istoria sportului

Acest joc a cucerit repede şi starurile de la Hollywood, dar şi o mulţime dintre sportivi, printre care se numără şi excentricul jucător de tenis australian Nick Kyrgios, dar şi o seamă de baschetbalişti din NBA. În Australia este o adevărată manie pentru Fortnite şi plecând tocmai de la această premisă federaţia de tenis de la Antipozi a decis să introducă în premieră această colaborare, mizând pe un succes colosal.

Jocul se desfăşoară sub două variante. Una este Fortnite salvaţi lumea, cu patru jucători rămaşi să supravieţuiască, după ce o catastrofă pluvială a distrus omeinirea în proporţie de 98 la sută. A doua variantă, care implică participarea a 100 de oameni, se numeşte Fortnite Battle Royale, în care învingător sau învingători dacă se joacă pe echipe, sunt cei care reuşesc să îşi termine toţi adversarii.

Premiile sunt în valoare de 500.000 de dolari australieni şi banii vor fi donaţi în scop caritabil

La Australian Open vor exista şi premii pentru acest joc, în valoare de 500.000 de dolari australieni, adică în jur de 360.000 de dolari. Pentru ca interesul să fie major va exista şi o variantă a jocului, cu 100 de participanţi din lumea sportului, care vor dona premiile în scop caritabil, dar a căror prezenţă va da, în mod cert şi mai mult interes şi atractivitate jocului.

Fortnite colaborează cu Australian Open. Fortnite Battle Royale este câştigat de echipa care îşi termină adversarii
Fortnite colaborează cu Australian Open. Fortnite Battle Royale este câştigat de echipa care îşi termină adversarii

Impactul va fi unul foarte mare, pentru că Fortnite are un succes nebun la Antipozi şi mulţi sportivi din Australia şi-au anunţat dorinţa de a se înscrie la acest eveniment, e vorba de cel rezervat VIP-urilor din sport, care îşi vor dona premiile. Există şi un concurs pentru participanţii obişnuiţi, iar faptul că ultimul act al acţiunii va avea loc în tribunele celebrei arene Margaret Court a făcut ca numărul celor doritori să participe să fie foarte mare şi astfel să se permită accesul numai până la o dată bine stabilită.