News

Celebrul medic Geza Molnar spulberă orice speranță: “Să nu așteptăm vaccinul împotriva Covid-19”

29.05.2020 | 17:00
Celebrul medic Geza Molnar spulbera orice speranta Sa nu asteptam vaccinul impotriva Covid19
ADVERTISEMENT

Celebrul medic Geza Molnar spulberă orice speranță a celor care mizau pe apariția unui vaccin anti Covid-19 mai devreme de anul viitor. În opinia medicului, șansele sunt aproape zero să vedem acest tratament în următoarele luni.

Celebrul medic Geza Molnar spulberă orice speranță: “Să nu așteptăm vaccinul împotriva Covid-19”

Lumea continuă să ducă o luptă dură cu noul coronavirus. Aproape 6 milioane de oameni sunt infectați cu virusul la nivel global, iar numărul decedaților trece de 360.000.

ADVERTISEMENT

Salvarea pare a fi reprezentată de apariția unui vaccin capabil să ucidă noua maladie apărută în China sau măcar a unui tratament medicamentos.

Din păcate, previziunile sunt sumbre în această privință, iar specialiștii recunosc și ei că mai devreme de 12-18 luni e aproape imposibil să vedem vaccinul în spitale.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul Geza Molnar a afirmat, la Digi 24, că șansele ca omenirea să producă un vaccin capabil să stopeze pandemia de coronavirus sunt minime în acest an.

”Entuziasmul e destul de mare. Toate informațiile din prezent sunt cu iz comercial și reclamă. Un vaccin eficient pentru imunizarea în masă nu poate fi așteptat mai repede de un an, un an și jumătate.

ADVERTISEMENT

Să nu așteptăm vaccinul. Probabil că mai repede o să apară un tratament sau un protocol farmaceutic eficient”, a spus medicul la postul citat.

Geza Molnar, de acord cu măsurile de relaxare

Dr. Geza Molnar apreciază faptul că autoritățile au impus măsuri de relaxare în rândul populației. Epidemiologul spune că regulile inițiale au fost bune, dar oamenii au nevoie de o destindere.

ADVERTISEMENT

”Sunt binevenite măsurile şi precauțiunile luate, dar nu cu izolare şi carantinare pe termen lung, pentru că nu este suportabil nici din punct de vedere uman, iar, pe lângă asta, nu poţi să neglijezi existența altor patologii din ţară.

Relaxarea este binevenită pentru că această izolare prea accentuată sau restricția pe o perioadă lungă afectează nu numai părțile economice, dar și psihic sau a comportamentului social al oamenilor.”, a mai spus doctorul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT