Fotbal international

Celtic, show înainte de prima manșă a dublei cu CFR Cluj! Ce au făcut scoțienii în prima etapă a sezonului

03.08.2019 | 19:33
Celtic show inainte de prima mansa a dublei cu CFR Cluj Ce au facut scotienii in prima etapa a sezonului

Celtic Glasgow a început perfect noua stagiune. Prima etapă a campionatului scoțian a debutat sâmbătă, iar adversara CFR-ului din turul trei preliminar al Champions League a oferit un adevărat recital fotbalistic. Campioana ultimelor opt sezoane din Scoția s-a impus cu 7-0 pe teren propriu, într-un meci disputat cu St. Johnstone.

Celtic, show înainte de prima manșă a dublei cu CFR Cluj!

Celtic a debutat perfect în noul sezon al campionatului scoțian. De doar 9 minute au avut nevoie adversarii CFR-ului pentru a deschide scorul în meciul cu St. Johnstone, iar la pauză tabela de marcaj arăta 3-0. Celtic a mai punctat de 4 ori și în partea a doua a meciului. Mijlocașul ofensiv Ryan Christie pare cel mai în formă fotbalist al lui Celtic. Jucătorul de 24 de ani a reușit un hattrick în cele  71 de minute jucate în meciul cu St. Johnstone.

Pe lângă scor, și statisticile partidei de la Glasgow arată dominația clară a lui Celtic, care a avut 76% posesie și nu mai puțin de 24 de șanse de gol.

Ryan Christie a marcat trei goluri în prima etapă din Scoția. Sursă Foto: Twitter.com
Ryan Christie a marcat trei goluri în prima etapă din Scoția. Sursă Foto: Twitter.com

După debutul din campionat, Celtic se pregătește de prima manșă a dublei cu CFR Cluj din turul trei preliminar al Champions League. Prima înfruntare are loc miercuri, 7 august, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”, iar returul are loc o săptămână mai târziu, pe “Celtic Park”. Pe lângă cele 7 goluri marcate în prima etapă de campionat, ofensiva scoțienilor a arătat impresionant și la celelalte partide oficiale disputate în acest sezon. În turul doi de calificare în grupele Ligii Campionilor, Celtic a marcat tot 7 goluri și în poarta estonienilor de la Kaljiu, de data aceasta în doua meciuri.

De cealaltă parte, campioana României, care a disputat deja 8 meciuri oficiale în acest sezon, a reușit să termine fără gol primit în doar 2 partide. În primele partide oficiale din această stagiune, CFR Cluj a reușit să marcheze de 12 ori.

  • 19 goluri în 5 partide oficiale a înscris Celtic în acest debut de sezon 
  • 2 goluri a încasat campioana Scoției în această stagiune