Fotbal international

Cenk Tosun, acuzat că a făcut un gest fascist în Cupa Angliei! Reacția turcului. Video

09.01.2021 | 22:24
Cenk Tosun acuzat ca a facut un gest fascist in Cupa Angliei Reactia turcului Video
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Everton, Cenk Tosun, este acuzat că a făcut un gest fascist în timpul meciului cu Roterham United din Cupa Angliei, dar turcul neagă acest lucru.

”Caramelele” s-au calificat după o victorie chinuită în prelungiri, scor 2-1, în care atacantul turc a marcat un gol, iar o altă reușită i-a fost anuilată cu ajutorul VAR.

ADVERTISEMENT

În finalul primelor 90 de minute, jucătorul a înscris al doilea său gol, anulat apoi, dar bucuria sa a stârnit multe controverse pe rețelele de socializare.

Gest fascist făcut de Cenk Tosun în Cupa Angliei

Pe rețelele de socializare, fanii au reacționat și au scris că gestul lui Cenk Tosun din întâlnirea de Cupa Angliei este unul cu însemnătate fascistă.

ADVERTISEMENT

Același gest este folosit de Bozkurtlar, o grupare de extremă dreapta din țara sa natală, care anul trecut a fost interzisă în Franța.

”Avem o istorie de luptă împotriva fascismului, nu putem permite așa ceva”, a scris un suporter, pe rețelele de socializare, în timp ce altul a cerut ca turcul să fie dat afară de la Everton.

ADVERTISEMENT

Cenk Tosun a negat toate acuzațiile și a spus că bucuria sa nu are nicio legătură cu vrea grupare ultranaționalistă. Conform publicației Daily Mail, șefii lui Everton au avut o discuție pe această temă cu turcul, care a precizat că gestul de a ridica mâinile spre cer a fost doar un mod pașnic de a se bucura.

Bozkurtlar, în traducere ”Lupii gri”, este o organizație înființată în 1968, care funcționează ca o grupare paramilitară. Ideologia ei este una ultranaționalistă, islamistă și neo-fascistă.

ADVERTISEMENT

Everton are un sezon foarte bun în Premier League, acolo unde află pe locul șapte, cu 29 de puncte, la egalitate cu formațiile aflate pe pozițiile 4-6, Tottenham Hotspur, Manchester City și Southampton.

ADVERTISEMENT