News

Centre de vaccinare deschise non-stop în MB. 140 de persoane sunt vaccinate pe minut

18.01.2021 | 15:23
Centre de vaccinare deschise non-stop în MB. 140 de persoane sunt vaccinate pe minut
Vaccinarea va decurge non-stop în Marea Britanie. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Londra e pregătită să aranjeze primele centre de vaccinare deschise non-stop, începând cu luna ianuarie 2021.

Persoanele în vârstă și profesorii ar putea fi prioritatea guvernului britanic în această nouă fază de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Nadhim Zahawi, ministrul responsabil cu campania de vaccinare, a anunțat că Regatul Unit vaccinează 140 de persoane pe minut împotriva SARS-CoV-2.

Marea Britanie vaccinează non-stop anti-Covid

4 milioane de dozi au primit, momentan, prima doză de vaccin, în timp ce 450.000 au fost imunizați și cu a doua doză, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Mai exact, 3.857.266 de persoane au primit prima doză de vaccin până acum şi 449.736 au primit cea de-a doua doză. Momentan, Marea Britanie vaccinează 140 de oameni pe minut, conform datelor oficiale.

„Vaccinăm în medie 140 de persoane pe minut cu prima doză. Aceasta este media, aşa că unele zone se descurcă chiar mai bine”, a declarat Zahawi.

Procesul de vaccinare se va îmbunătăţi pe măsură ce deschidem mai multe centre de vaccinare mari, 17 în total în această săptămână şi 50 până la sfârşitul lunii ianuarie”, a adăugat oficialul.

ADVERTISEMENT

Până la finele lunii ianuarie 2021 Londra va avea centre de vaccinare funcționale 24 de ore din 24, în speranța că tot mai mulți oameni vor fi vaccinați în scurt timp.

Angajații din domenii cheie precum polițiștii, profesorii sau angajații din magazine ar putea fi vaccinați în faza imediat următoare, imediat după ce toate persoanele peste 50 de ani vor fi vaccinate, conform oficialilor guvernamentali.

Marea Britanie vaccinează în prezent persoanele din căminele pentru bătrâni și cele de peste 80 de ani, însă linia de producție de la Pfizer nu este la nivelul așteptărilor. A fost cam anevoios”, a descris Zahawi procesul de fabricare al vaccinurilor, în condițiile în care Marea Britanie așteaptă 2 milioane de doze pe săptămână de la AstraZeneca începând cu luna februarie.

ADVERTISEMENT

„Este normal să existe întârzieri. Orice nou proces de fabricaţie întâmpină provocări la început, este anevoios, însă începe să se stabilizeze şi va fi din ce în ce mai bine săptămână după săptămână”, a adăugat expertul.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri