News

Centrele de vaccinare AstraZeneca devin Pfizer. Anunțul oficial făcut de Florin Cîțu

16.04.2021 | 14:37
Centrele de vaccinare AstraZeneca devin Pfizer Anuntul oficial facut de Florin Citu
ADVERTISEMENT

Centrele de vaccinare AstraZeneca devin Pfizer. Cel puțin așa a anunțat premierul Florin Cîțu. De altfel, șeful Executivului a mai spus că vrea să accelereze campania de vaccinare.

Acesta a decis să transforme mai multe centre de vaccinare, dar şi să organizeze altele în interiorul unor unități economice

ADVERTISEMENT

„Vom transforma centre de vaccinare AstraZeneca în centre de vaccinare Pfizer. De asemenea, vom permite operatorilor economici să aibă centre de vaccinare”, a anunțat premierul.

Centrele de vaccinare AstraZeneca devin centre Pfizer

„Am ajuns la 115.000 de doze pe zi și ne propunem ca pe 20 să avem 120.000 de doze în fiecare zi. Românii trebuie să se vaccineze dacă vor să revenim la normal, avem aceste două luni până la vacanța de vară.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu Horeca care vrea să-și vaccineze personalul, este singura soluție ca să avem o vară normală”, a precizat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că la Institutul “Matei Balş” se vor operaţionaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă, iar la la “Bagdasar-Arseni”, în următoarele două săptămâni, poate deveni funcţională o nouă unitate de primire urgenţe, cu 27 de paturi UPU şi 27 de paturi ATI, în timp ce la Spitalul “Grigore Alexandrescu” se pot aloca încă 12 paturi ATI pentru copii.

ADVERTISEMENT

“Am spus că aş vrea să avem 1.600 de paturi cât mai rapid, a fost o cerere a mea de acum câteva luni de zile, am văzut problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, am atras atenţia şi suntem acum în măsură să ajungem la aceste cifre”, a afirmat Cîţu.

Am spus că aş vrea să avem 1.600 de paturi cât mai rapid, a fost o cerere a mea de acum câteva luni de zile.

ADVERTISEMENT

Am văzut problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, am atras atenţia şi suntem acum în măsură să ajungem la aceste cifre”, a afirmat Cîţu.

ADVERTISEMENT