Centrul din București, destinat doar pietonilor. Zilele în care mașinile nu vor mai avea voie să circule prin zonă

Narcis Roșioru   
în HotNews
15/05/2020, 15:03
Centrul din București, destinat doar pietonilor. Zilele în care mașinile nu vor mai avea voie să circule prin zonă
Centrul din București, destinat doar pietonilor. Zilele în care mașinile nu vor mai avea voie să circule prin zonă. Sursa foto: Hepta.ro

Primăria Capitalei a decis ca centrul din București să fie destinat doar pietonilor, în weekend, începând cu data de 22 mai.

Centrul din București, destinat doar pietonilor în weekend-uri

Centrul Municipiului București va fi destinat pietonilor, începând de vineri, 22 mai, potrivit unui anunț făcut vineri de Primăria Capitalei, informează Digi24.

Reprezentanții Primăriei Generale a Municipiului București au anunțat, joi, înființarea mai multor zone de promenadă în centrul Capitalei, măsură ce va fi implementată începând de vineri, 22 mai.

“Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș.

Pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă”, a anunțat edilul Gabriela Firea.

În ce zone nu vor mai putea circula mașinile la sfârșit de săptămână

Zonele pietonale instituite la sfârșit de săptămână în București vor fi următoarele:

Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu

Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei

Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu

Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

Închide ×