ADVERTISEMENT
News

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: România și alte 6 țări din UE prezintă risc ridicat de cazuri grave de Covid-19

Autor: Robert Cristea | 24.09.2020 | 21:05
Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: România și alte 6 țări din UE prezintă risc ridicat de cazuri grave de Covid-19
Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: România și alte 6 țări din UE prezintă risc ridicat de cazuri grave de Covid-19 Sursa Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) a prezentat joi un raport în care se precizează că România și alte 6 state din UE prezintă un risc ridicat de îmbolnăviri grave cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, România, Spania şi Ungaria  sunt cele 7 țări din Uniunea Europeană care înregistrează o evoluţie alarmantă a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

”În aceste țări, chiar și cu impunerea unor măsuri stricte de restricție, riscul general de Covid-19 rămâne ridicat la nivelul populației în general și foarte ridicat pentru indivizii vulnerabili”, se arată in raportul ECDC.

ADVERTISEMENT

Raport ECDC: România prezintă risc mare pentru Covid-19

Ultimul raport  prezentat de Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor indică faptul 7 țări din UE au un număr mare de cazuri grave, de spitalizări și de decese provocate de Covid-19.

„În unele regiuni din aceste țări sistemele de sănătate sunt deja sub presiune, cu o rată ridicată de ocupare a paturilor de spital și a secțiilor ATI și cu personal medical în stare avansată de oboseală. Îmbunătățirile care au fost aduse managementului cazurilor și tratamentelor aplicate nu este suficient pentru a evita agravarea bolii sau decesul în cazul pacienților cu vulnerabilități.

ADVERTISEMENT

Impunerea unor restricții stricte, care s-a dovedit o măsură efectivă în controlul răspândirii pandemiei în UE în primăvara anului 2020, pare să fie singura strategie care poate asigura un impact moderat (spre deosebire de unul ridicat) al bolii asupra indivizilor și sistemelor de sănătate. Ca atare, în aceste țări, chiar și cu impunerea unor măsuri stricte de restricție, riscul general de Covid-19 rămâne ridicat la nivelul populației în general și foarte ridicat pentru indivizii vulnerabili”, se arată în raport.

România continua seria neagră. Astăzi au fost raportate 1.639 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.  Totatul atins de țara noastră este acum de 118.054 de persoane infectate cu Covid-19. S-au înregistrat 4591 de morți de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 41 de decese (25 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

”Două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani. 38 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!