News

Centrul Vechi, pustiu în noaptea de Crăciun, chiar dacă petrecerile sunt permise. Unele restaurante nu s-au deschis deloc

Petrecerile de sărbători sunt permise, dar a fost pustiu noaptea trecută în Centrul Vechi. Unele restaurante din București nu s-au deschis deloc de Crăciun.
25.12.2021 | 11:21
Centrul Vechi pustiu in noaptea de Craciun chiar daca petrecerile sunt permise Unele restaurante nu sau deschis deloc
Centrul Vechi, pustiu în noaptea de Crăciun, chiar dacă petrecerile sunt permise. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Este al doilea an de pandemie, dar de această dată restricțiile au fost eliminate, astfel că oamenii au putut merge la petreceri.

Totuși, acest lucru nu s-a văzut deloc în restaurante sau în cluburi, cel puțin în Capitală, deoarece „a bătut vântul”.

ADVERTISEMENT

Pustiu în Centrul Vechi. Petrecăreții au stat acasă

A fost pustiu în Capitală, în Centrul Vechi, punctul central al distracției din București.

Mulți dintre români au ales, așadar, să stea acasă în noaptea de Crăciun, deși puteau alege să îl petreacă și în oraș.

De altfel, un studiu de specialitate chiar arăta că circa 80% dintre români preferă să nu plece de acasă în această noapte.

ADVERTISEMENT

Unele restaurante din Centrul Vechi nu s-au deschis deloc

Mai mult decât atât, unele dintre localuri nu s-au deschis deloc, având în vedere că nu au avut rezervări și patronii au considerat că nu au vreun motiv pentru a face acest lucru.

De altfel, și oamenii veniți acolo au observat că nu e deloc aglomerat, un lucru ciudat având în vedere că este Crăciunul, o zi de mare sărbătoare.

ADVERTISEMENT

Petrecăreț: „Este foarte liber față de anii trecuți”

Unii chiar au spus că atmosfera nu este așa cum o știau ei, iar oamenii stau mai mult pe scaune decât să iasă pe ringul de dans și să se distreze.

„Sincer mi se pare destul de gol. Și abia am intrat în Centrul Vechi. De obicei era plin aici.

Și văd că oamenii stau jos mai mult. Nu prea se distrează. Nu mi se pare o atmosferă așa cum era înainte”, a spus un doritor de distracție, conform Observator.

ADVERTISEMENT

O altă persoană spunea că în anii trecuți aproape că nu mai era loc în afara cluburilor, dar acum nu mai sunt oameni nici măcar înăuntru.

„Foarte liber. Este foarte liber față de anii trecuți. Și în cluburi și pe dinafara. Dristorul ăsta trebuia să fie aici plin. Dar acum nu e”,a mai spus cineva.

Totuși, doar persoanele vaccinate, vindecate sau care au un test PCR pot merge la restaurante sau cluburi în zilele de sărbătoare.

Această regulă nu a fost respectată peste tot.

„Nu ne-a cerut certificatul verde ca să intrăm. Nu, nu ne-a cerut. Suntem vaccinate, da. Vă pot demonstra. Chiar am certificatul verde la mine”, a dezvăluit cineva.

ADVERTISEMENT