News

Cum arată invenția la care nimeni nu s-a gândit până acum. Centura de siguranță pentru comanda ta de la fast-food

Centura de siguranță pentru mâncarea de la fast-food poate pare o invenție destul de simplă, dar iată că până acum nimeni nu s-a gândit la o astfel de creație.
14.01.2022 | 08:03
Cum arata inventia la care nimeni nu sa gandit pana acum Centura de siguranta pentru comanda ta de la fastfood
ADVERTISEMENT

Centurile de siguranță sunt, fără doar și poate, o invenție care a salvat milioane de vieți de-a lungul deceniilor de existență. Astăzi, ar fi greu să-ți imaginezi un automobil care nu este prevăzut cu această dotare de siguranță, însă pentru bună parte din existența lor, mașinile nu au fost prevăzute cu așa ceva. Acum, centura cu prindere în trei puncte este o parte integrată a interiorului unui vehicul.

Și totuși, cu toate că noi suntem protejați atunci când conducem, nu asta putem spune întotdeauna și despre bunurile pe care le transportăm. E aproape imposibil să nu fi pățit măcar o dată să dezechilibrezi peste limită un bagaj pe care îl aveai așezat strategic în zona de picioare a pasagerului din dreapta. Dacă acolo era mâncarea pentru seară, s-ar putea să suferi o dezamăgire cruntă.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei ca riscurile cauzate de frânele bruște, de accelerarea rapidă sau de curbele luate prea strâns să fie eliminate, cineva s-a gândit să creeze o centură de siguranță pentru punga de la fast-food, pe care încerci să o duci acasă întreagă.

Privind către această invenție destul de simplă, dar eficientă, cu siguranță te vei întreba ”de ce nu s-a gândit nimeni la asta până acum?” Întotdeauna, când privim retrospectiv către un anumit eveniment, vedem o imagine mult mai bună a întâmplărilor ce au avut loc, însă prinși în mijlocul acestora, e greu să avem o imagine de ansamblu.

ADVERTISEMENT

Centura de siguranță pentru mâncare – o invenție care a întârziat să apară?

De aceea, unele invenții aparent simple și ”la mintea cocoșului” au întârziat să apară mulți ani, poate chiar decenii, pentru că n-au fost, de fapt, evidente.

BAGO este centura de siguranță pentru bagaje, iar instalarea acesteia e destul de simplă. Un capăt se prinde în torpedoul automobilului și este suficient să închizi această ușă. La celălalt capăt se află o clemă care se atașează de punga pe care vrei să o păstrezi în siguranță.

ADVERTISEMENT

Ai posibilitatea de a ajusta pe lungime această centură astfel încât să fie la mărimea potrivită; ideal este să rămână întinsă, dar punga să păstreze în continuare contactul cu podeaua automobilului.

Firește, ai posibilitatea să pui punga pe care o transporți chiar pe scaunul pasagerului din dreapta, dar dacă masa foarte copioasă pe care o ai în pungă are ”scurgeri” de grăsime sau de ulei, s-ar putea să nu vrei să pătezi scaunul.

ADVERTISEMENT

BAGO a fost creată de către Dan Stevenson și finanțată prin intermediul platformei Kickstarter, unde acesta a strâns nu mai puțin de 3.400 de dolari pentru a pune în producție acest proiect. Cei ce au contribuit inițial pentru dezvoltarea centurii pentru pungi au plătit 22 de dolari minimum, pentru a primi un astfel de exemplar.

Dacă ai de gând să cumperi un astfel de accesoriu pentru mașina ta, o nouă rundă de finanțări pentru proiect are acum loc pe platforma Indiegogo Indemand, unde Stevenson cere același preț pentru o centură. Livrările din cea de-a doua tranșă ar urma să aibă loc în luna iunie.

ADVERTISEMENT
Tags: