Hotnews

Cercetătorii, în alertă! Marea Britanie ar putea fi lovită de un “tsunami de asteroizi”

Oamenii de stiinta sustin ca, desi nu se afla pe ruta directa a asteroizilor, exista riscul ca Marea Britanie sa fie lovita de un tsunami de asteroizi, care s-ar putea forma in urma unui asa-numit...
01.07.2015 | 16:33
Cercetătorii, în alertă! Marea Britanie ar putea fi lovită de un
ADVERTISEMENT

Oamenii de stiinta sustin ca, desi nu se afla pe ruta directa a asteroizilor, exista riscul ca Marea Britanie sa fie lovita de un tsunami de asteroizi, care s-ar putea forma in urma unui asa-numit “coridor” al acestor obiecte.

Conform The Telegraph, mii de oameni din Marea Britanie ar putea fi ucisi de un tsunami de asteroizi, care ar putea cadea in regiunile de coasta. Expertii de la Universitatea Southampton au dezvoltat un software care prezice impactul produs de “coridorul” de asteroizi cunoscuti si calculeaza riscul pe care-l suporta comunitatile de oameni.

ADVERTISEMENT

Desi Marea Britanie nu se afla pe ruta directa a asteroizilor, riscul apare dupa ce acestia vor cadea in Oceanul Atlantic si Marea Nordului, fapt care ar putea provoca aparitia unor tsunami. De exemplu, sansa ca un corp ceresc sa loveasca Norfolk in urmatorii 85 de ani este de 1 la 10.000.

Studentul Clemens Rumpf, care a gandit acest program, pe nume Armor, spune ca spera sa ajute organizatii precum Natiunile Unite sa decida cand este nevoie sa fie evacuate comunitati sau sa trimita nave spatiale pentru interceptarea obiectelor periculoase.

ADVERTISEMENT

“Am descoperit aproximativ 13.000 de asteroizi, iar circa 500 dintre ei ar putea lovi pamantul”, spune el. “Acum calculam locurile in care s-ar putea produce un impact si pagubele care ar putea fi provocate”.

sursa: stirileprotv.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri