ADVERTISEMENT
News

Cercetătorii americani, aproape de o descoperire revoluționară. Legătura secretă dintre SARS-CoV-2 și durere

Autor: Flaviu Popa | 27.09.2020 | 17:49
Cercetătorii americani, aproape de o descoperire revoluționară. Legătura secretă dintre SARS-CoV-2 și durere
Un bărbat a luat de 2 ori COVID-19. Starea pacientului s-a agravat la reinfectare. Foto: Pixabay

SARS-CoV-2 se pare că blochează anumite semnale de durere, iar acest lucru e extrem de important pentru că acesta ar fi principalul motiv pentru care oamenii răspândesc boala fără să știe.

ADVERTISEMENT

Până acum oamenii de știință au anunțat că virusul intră în organism prin intermediul proteinei ACE2, însă alte studii par să fi descoperit un alt mod prin care boala se atașează de organism.

În acest sens, cercetătorii au descoperit o legătură între SARS-CoV-2 și durere, mai ales lipsa ei atunci când infecția e prezentă în organism.

ADVERTISEMENT

Legătura între SARS-CoV-2 și durere, explicată de cercetători

Conform studiului publicat în jurnalul PAIN, în mod normal proteinele și celulele declanșează durerea atunci când e cazul, pentru că permit nervilor să comunice într-un mod explicat de știință.

În acest fel oamenii de știință pot bloca durerea atunci când intervin pe un nerv specific și este extrem de folositor în cazul oamenilor care au dureri cronice.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au pornit de la ideea că SARS-CoV-2 se atașează de organism cu ajutorul învelișului țepos, care poate invada organismul și prin intermediul proteinei ACE2.

Din cauza neuropilinei-1, proteină responsabilă de creșterea vaselor de sânge dar și de supraviețuirea neuronilor, omul știe ce este durerea. Această proteină transmite semnale către nervi care declanșează, mai apoi, durerea, potrivit sciencealert.com.

ADVERTISEMENT

Astfel, oamenii de știință au încercat să afle care e legătura între SARS-CoV-2 și aceste proteine care provoacă durerea și au descoperit că neuropilina-1 se cantități mai mare în sângele persoanelor infectate cu Covid-19 decât în cazul celor sănătoase.

Oamenii de știință și-au dat seama că această proteină e afectată de SARS-CoV-2, atunci când virusul se atașează de ea cu ajutorul învelișului țepos, astfel că blochează durerea. Teoria a fost confirmată pe studii făcute asupra șobolanilor în laborator.

ADVERTISEMENT

Așadar, ce vor să demonstreze oamenii de știință, e că SARS-CoV-2 se atașează de această proteină și o folosește ca pe o portiță ascunsă atunci când intră în organism. Cu ajutorul unor medicamente, proteina care provoacă sau blochează durerea ar putea fi transformată într-un mediu ostil pentru SARS-CoV-2, care și-ar pierde astfel o gazdă de încredere în organism.

Oamenii de știință cred că blocarea neuropilinei-1 poate limita infectare acu SARS-CoV-2, în timp ce blocarea neuropilin-1 poate duce la ameliorarea durerilor pentru alte boli cunoscute.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!