News

Cercetătorii americani de la Universitatea Yale sunt șocați de daunele pe care Covid-19 le poate provoca

04.08.2020 | 17:54
Cercetatorii americani de la Universitatea Yale sunt socati de daunele pe care Covid19 le poate provoca
ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Universitatea Yale, din Statele Unite ale Americii, sunt cu adevărat șocați de efectele pe care Covid-19 le are asupra organismului uman.

Deși în urmă cu mai multe luni nu se știau prea multe despre această boală, cercetătorii află tot mai multe detalii despre Covid-19, majoritatea cu adevărat șocante.

ADVERTISEMENT

De la o simplă boală care atacă plămânii, Covid-19 a ajuns o adevărată sperietoare pentru omenire, din cauza bolilor nenumărate pe care le poate cauza.

Cercetătorii americani sunt șocați de modul violent în care se manifestă Covid-19

Cercetătorii de la Yale au remarcat cum Covid-19 lasă persoanele aparent vindecate cu mari probleme de respirație și minte încețoșată.

ADVERTISEMENT

Aritmia cardiacă și hipertensiunea sunt ale două simptome grave pe care Covid-19 le produce în organismul persoanelor infectate, conform experților americani.

Mai mult, medicii sunt cu adevărat uimiți de numărul mare de persoane tinere infectate cu noul coronavirus. „Chiar dacă este un singur virus, poate cauza boli de toate felurile la oameni”, a explicat Akiko Iwasaki, profesor la Universitatea Yale din America, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Peste 18 milioane de oameni s-au infectat cu noul coronavirus la nivel mondial, aproape 700.000 de oameni decedând din această cauză. În total s-au recuperat 11 milioane de oameni, în timp ce în lume mai există 6 milioane de cazuri active.

SUA rămâne cea mai afectată țară din lume, cu 4.8 milioane de cazuri, urmată de Brazilia (2.7 milioane), India (1.8 milioane), Rusia (860.000) și Africa de Sud (516.000).

ADVERTISEMENT

Într-un clasament al infectărilor la ultimele 24 de ore, clasamentul e condus de SUA (46.000 de cazuri), India (10.616 cazuri), Filipine (6.352 cazuri), Rusia (5.159 cazuri) și Mexic (4.767 cazuri).

România a înregistrat 1.232 de cazuri noi și 48 de decese în ultimele 24 de ore, un record negativ în acest sens, însă situația pare momentan sub control în țara noastră.

ADVERTISEMENT