News

Cercetătorii britanici susțin că au găsit soluţia care distruge noul coronavirus: „Momentan nu a fost luată în considerare”

15.05.2020 | 21:01
Cercetatorii britanici sustin ca au gasit solutia care distruge noul coronavirus Momentan nu a fost luata in considerare
ADVERTISEMENT

Apa de gură ar putea oferi protecție sporită împotriva noului coronavirus, conform unui raport al oamenilor de știință.

Apa de gură ar putea ajuta ca remediu împotriva Covid-19

Stratul de grăsime al SARS-CoV-2 este distrus când intră în contact cu apa de gură, la fel cum se întâmplă când ne spălăm pe mâini și virusul intră în contact cu săpunul.

ADVERTISEMENT

Cel puțin asta e concluzia la care au ajuns mai mulți cercetători britanici. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății susține că această informație ar fi eronată, iar gargara cu apă de gură, sare sau bicarbonat nu ar fi utilă în lupta cu Covid-19.

Conform PRO TV, cercetătorii nu au precizat ce apă de gură au folosit când a făcut acest experiment.

ADVERTISEMENT

Gargara cu apă de gură nu a fost luată în considerare până acum de autoritățile sanitare din Regatul Unit. Experimentele arată că unele tipuri de apă de gură conțin suficiente ingrediente cu efect virucid pentru a distruge învelișul lipidic în astfel de viruși.

Ceea ce nu știm încă este dacă tipurile de apă de gură existente este eficientă împotriva membranei lipidice a SARS-CoV-2”, a explicat profesorul Valerie O’Donnell, șefa Institutului de Cercetare a Sistemului Imunitar din cadrul Universității din Cardiff.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila îi contrazice și el pe cercetătorii britanici

Profesorul Alexandru Rafila nu îmbrățișează teoria făcută publică de britanici. Microbiologul a fost întrebat dacă „Gargara cu apă cu bicarbronat și sare distruge coronavirusul?”, iar răspunsul a fost extrem de clar.

„Virusul nu se multiplică în gât, mai eficient ar fi să ne spălăm pe dinți. Spălatul pe dinți, alături de spălatul pe mâini ar putea fi marele câștig al acestei perioade”, a punctat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Așadar, gargara cu apă de gură, bicarbonat sau sare nu este un remediu recunoscut de OMS sau de către specialiști, însă spălatul pe dinți va ajuta cu siguranță la menținerea unei igiene ideale.

ADVERTISEMENT
Tags: