News

Cercetătorii chinezi susțin că au descoperit semnale de la o civilizație extraterestră. Informația, ștearsă de pe canalele oficiale

Cercetătorii chinezi spun că au descoperit semnale de la o civilizație extraterestră. Descoperirea a fost făcută cu celebrul Sky Eye, radiotelescopul gigant din Guizhou. Din motive necunoscute, informația a fost ștearsă.
16.06.2022 | 12:59
Cercetatorii chinezi sustin ca au descoperit semnale de la o civilizatie extraterestra Informatia stearsa de pe canalele oficiale
China anunță că a descoperit semnalele unei civilizații extraterestre. Mesajul a fost șters de pe canalele oficiale. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O posibilă descoperire extrem de importantă pentru omenire a fost anunțată, în această săptămână, de cercetătorii din China.

China anunță că a descoperit semnalele unei civilizații extraterestre. Mesajul a fost șters de pe canalele oficiale

Oamenii de știință din China au anunțat că Sky Eye, celebrul radiotelescop gigant de 180 de milioane de dolari din regiunea Guizhou, ar fi înregistrat o serie de semnale care ar putea proveni de la o civilizație extraterestră, informează site-ul LiveScience.

ADVERTISEMENT

Astronomii de la Universitatea din Beijing sunt cei care au descoperit ”mai multe cazuri de posibile urme tehnologice și civilizații extraterestre din afara Pământului ”, potrivit unui raport publicat marți, 14 iunie, în Science and Technology Daily, ziarul oficial al Ministerului Chinez pentru Știință și Tehnologie.

Din motive încă necunoscute, acest material a fost șters brusc de pe canalul oficial chinez.

După publicarea sa, raportul a început să circule rapid pe rețeaua de socializare chineză Weibo și a fost preluat de o serie de alte instituții de stat.

ADVERTISEMENT


În acest raport, Zhang Tonjie, cercetător șef al unei echipe de căutare a extratereștrilor din care fac parte experți de la Universitatea din Beijing, a spus că semnalele electromagnetice cu bandă îngustă detectate de Sky Eye, cel mai mare radiotelescop din lume, diferă de cele înregistrate anterior, iar cercetătorii le investighează în continuare.

Radiotelescopul Sky Eye este extrem de sensibil în banda radio de joasă frecvență și joacă un rol esențial în căutarea civilizațiilor extraterestre, ar mai fi spus Zhang.

ADVERTISEMENT

Sky Eye a început căutarea vieții extraterestre încă din 2020

Încă din 2020, Sky Eye, care este situat în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, a lansat oficial căutarea vieții extraterestre.

Acest sistem a detectat două seturi de semnale suspecte în 2020, în timp ce procesa datele colectate în 2019, și a găsit un alt semnal suspect în 2022 din datele de observare a țintelor exoplanetelor.

ADVERTISEMENT

Revenind la semnalul din prezent, experții nu exclud posibilitatea ca acesta să reprezinte o interferență radio care trebuie studiată.

ADVERTISEMENT
Tags: