O posibilă descoperire extrem de importantă pentru omenire a fost anunțată, în această săptămână, de cercetătorii din China.
Oamenii de știință din China au anunțat că Sky Eye, celebrul radiotelescop gigant de 180 de milioane de dolari din regiunea Guizhou, ar fi înregistrat o serie de semnale care ar putea proveni de la o civilizație extraterestră, informează site-ul LiveScience.
Astronomii de la Universitatea din Beijing sunt cei care au descoperit ”mai multe cazuri de posibile urme tehnologice și civilizații extraterestre din afara Pământului ”, potrivit unui raport publicat marți, 14 iunie, în Science and Technology Daily, ziarul oficial al Ministerului Chinez pentru Știință și Tehnologie.
Din motive încă necunoscute, acest material a fost șters brusc de pe canalul oficial chinez.
După publicarea sa, raportul a început să circule rapid pe rețeaua de socializare chineză Weibo și a fost preluat de o serie de alte instituții de stat.
ALERT 🚨 China says its giant Sky Eye telescope may have picked up signs of alien civilizations, according to a report by the state-backed Science and Technology Daily, which then appeared to have deleted the report and posts about the discovery pic.twitter.com/sb1LbMUsCI
— Insider Paper (@TheInsiderPaper) June 15, 2022
În acest raport, Zhang Tonjie, cercetător șef al unei echipe de căutare a extratereștrilor din care fac parte experți de la Universitatea din Beijing, a spus că semnalele electromagnetice cu bandă îngustă detectate de Sky Eye, cel mai mare radiotelescop din lume, diferă de cele înregistrate anterior, iar cercetătorii le investighează în continuare.
Radiotelescopul Sky Eye este extrem de sensibil în banda radio de joasă frecvență și joacă un rol esențial în căutarea civilizațiilor extraterestre, ar mai fi spus Zhang.
Încă din 2020, Sky Eye, care este situat în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, a lansat oficial căutarea vieții extraterestre.
Acest sistem a detectat două seturi de semnale suspecte în 2020, în timp ce procesa datele colectate în 2019, și a găsit un alt semnal suspect în 2022 din datele de observare a țintelor exoplanetelor.
Revenind la semnalul din prezent, experții nu exclud posibilitatea ca acesta să reprezinte o interferență radio care trebuie studiată.