News

Cercetătorii italieni schimbă tot ce se știa despre coronavirus. “Epidemia a început mult mai devreme”

24.04.2020 | 22:31
Cercetatorii italieni schimba tot ce se stia despre coronavirus Epidemia a inceput mult mai devreme
ADVERTISEMENT

Cercetătorii italieni spun că primele infecții COVID-19 datează de fapt din luna ianuarie, potrivit unui studiu științific prezentat vineri, aducând noi informații despre originile epidemiei din Italia.

Când a început, de fapt, epidemia de coronavirus din Italia

Oamenii de știință din Italia spun că primele infecții cu noul coronavirus din țară ar fi avut loc de fapt în luna ianuarie, mai devreme decât se credea anterior, informează Agepres.

ADVERTISEMENT

Italia a început să efectueze primele teste pentru COVID-19 abia după depistarea primului pacient, pe 21 ianuarie, în localitatea Codogno din Lombardia.

La scurt timp, numărul cazurilor a început să crească rapid, iar oamenii de știință bănuiau că virusul era prezent de câteva săptămâni, însă a trecut neobservat.

ADVERTISEMENT

Stefano Merler de la Fundaţia Bruno Kessler a declarat că institutul său a analizat primele cazuri COVID-19 cunoscute în Italia, în urma cărora a tras câteva concluzii clare despre epidemia de coronavirus.

Virusul ar fi ajuns în Italia de un grup de oameni

“Ne-am dat seama că existau multe persoane infectate în Lombardia cu mult înainte de 20 februarie, ceea înseamnă că epidemia a început mult mai devreme”, a spus Merler.

ADVERTISEMENT

“În ianuarie cu siguranţă, dar poate chiar înainte. Nu vom şti niciodată”, a mai spus acesta.

Merler a adăugat că explozia imediată a numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus sugerează că agentul patogen a fost introdus în Italia mai degrabă de un grup de oameni decât un singur individ.

ADVERTISEMENT

Autorităţile din Italia au înregistrat în jur de 193.000 de cazuri confirmate şi 26.000 de decese.

Italia a decis să suspende traficul aerian din și spre China pe 31 ianuarie, abia după ce doi turiști chinezi au fost testați pozitiv COVID-19 la Roma, decizia a venit prea târziu, potrivit cercetătorilor.

Alți oameni de știință din Italia spun că noul coronavirus ar fi ajuns în Italia din Germania și nu din China, în a doua jumătate a lunii ianuarie.

 

ADVERTISEMENT