News

Cercetătorul Octavian Jurma avertizează: “E posibil să depășim 30.000 de cazuri pe zi”

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut semnificativ în ultima perioadă. În plus, cercetătorul Octavian Jurma avertizează că este posibil să depășim chiar și 30.000 de cazuri pe zi
21.01.2022 | 08:03
Cercetatorul Octavian Jurma avertizeaza E posibil sa depasim 30000 de cazuri pe zi
ADVERTISEMENT

Cercetătorul Octavian Jurma face o previziune sumbră în ceea ce privește situația epidemiologică din țara noastră. Acesta avertizează că este posibil ca săptămâna viitoare să depășim chiar și 30.000 de cazuri pe zi.

Cercetătorul Octavian Jurma avertizează: “E posibil să depășim 30.000 de cazuri pe zi”

Ultimele zile au arătat cât de puternic a fost lovită România de valul cinci al pandemiei.

Cazuri Covid
Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în ultimele zile. sursă foto: Grupul de Comunicare Strategică

 

În ziua precedentă, 20 ianuarie, au fost raportate peste 19 mii de infectări, înregistrându-se, astfel, un nou record de cazuri zilnice.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu se opresc, însă, aici.

Cercetătorul Octavian Jurma a avertizat că situația urmează să se agraveze, iar săptămâna viitoare o să ajungem la peste 30 de mii de infectări zilnice.

În plus, este probabil să crească și numărul de persoane internate la spital.

“Debutul săptămânii viitoare ar putea avea loc la 15.000 de cazuri noi încă de luni. Iar marți e posibil să depășim 30.000 de cazuri pe zi.

ADVERTISEMENT

Tot de săptămâna viitoare numărul de internări în rândul adulților va începe să se dubleze săptămânal, la fel ca cel al copiilor, și vom depăși 10.000 de pacienți pe zi până duminica viitoare”, a declarat cercetătorul pe pagina sa de Facebook.

Octavian Jurma: “România se bazează exclusiv pe noroc, nu pe pregătire”

Omul de știință român blamează felul în care a fost abordată situația în România în ceea ce privește pandemia comparativ cu alte țări.

ADVERTISEMENT

“Spre deosebire de alte țări, care s-au bazat pe prevenție, certificat verde, testare și vaccinare, România se bazează exclusiv pe noroc, nu pe pregătire.

Dacă rezultatele vor fi grozave, va fi meritul politicienilor, dacă va fi dezastru, va fi vina poporului, a opoziției minuscule și a Ghinionului”, a declarat tranșant Octavian Jurma.

ADVERTISEMENT

Acesta nu înțelege de ce autoritățile nu trec școlile în online, deoarece, din punctul lui de vedere, cele mai multe focare sunt în unitățile de învățământ.

“E cazul să ne obișnuim cu un număr infernal de cazuri, internări și decese înainte de o îngrijorare a autorităților. Motiv pentru care autoritățile nici nu sunt îngrijorate și ne anunță liniștiți că nu sunt destule cazuri în spitale ca să treacă școlile din urban în online, deși în județe ca Timiș jumătate din focare sunt în școli.

Cu infectările și internările copiilor nu am avut noroc și deschiderea fizică a școlilor îi trimite mai repede în spitale decât în valul Delta. Pariul cu pandemia în scoli a fost pierdut de guvern a doua oară, dar îl decontăm tot noi și familiile noastre”, a mai spus cercetătorul, indignat de situație.

ADVERTISEMENT
Tags: