Sport

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2021. Argentinianul triumfă pentru a șaptea oară în carieră. Video

Câștigător al Copei America în acest an cu naționala Argentinei, Lionel Messi este marele câștigător al Balonului de Aur 2021, el luându-le fața polonezului Robert Lewandowski și italianului Jorginho.
Lionel Messi a castigat Balonul de Aur 2021 Argentinianul triumfa pentru a saptea oara in cariera Video
Lionel Messi a câștigat pentru a 7-a oară în carieră Balonul de Aur, devansându-i în clasament pe Robert Lewandowski și Jorginho
ADVERTISEMENT
29-11-2021
19:43

Clasamentul final pentru Balonul de Aur 2021

Lionel Messi a câștigat pentru a 7-a oară în carieră Balonul de Aur, devansându-i în clasament pe Robert Lewandowski și Jorginho. Argentinianul a mai cucerit trofeul în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019.

  • 1. Lionel Messi (PSG / Argentina) – 613 puncte
  • 2. Robert Lewandowski (Bayern Munchen / Polonia) – 580
  • 3. Jorginho (Chelsea Londra / Itallia) – 460
  • 4. Karim Benzema (Real Madrid / Franța) – 460
  • 5. N’Golo Kante (Chelsea Londra / Franța) – 186
  • 6. Cristiano Ronaldo (Manchester United / Portugalia) – 178
  • 7. Mohamed Salah (Liverpool / Egipt) – 121
  • 8. Kevin De Bruyne (Manchester City / Belgia) – 73
  • 9. Kylian Mbappe (PSG / Franța) – 58
  • 10. Gianluigi Donnarumma (PSG / Italia) – 36
  • 11. Erling Haaland (Borussia Dortmund / Norvegia)
  • 12. Romelu Lukaku (Chelsea Londra / Belgia)
  • 13. Giorgio Chiellini (Juventus Torino / Italia)
  • 14. Leonardo Bonucci (Juventus Torino / Italia)
  • 15. Raheem Sterling (Manchester City / Anglia)
  • 16. Neymar (PSG / Brazilia)
  • 17. Luis Suarez (Atletico Madrid / Uruguay)
  • 18. Simon Kjaer (AC Milan / Danemarca)
  • 19. Mason Mount (Chelsea Londra / Anglia)
  • 20. Riyad Mahrez (Manchester City / Algeria)
  • 21. Bruno Fernandes (Manchester United / Portugalia)
  • 21. Lautaro Martinez (Inter Milano /Argentina)
  • 23. Harry Kane (Tottenham Hotspur / Anglia)
  • 24. Pedri (FC Barcelona / Spania)
  • 25. Phil Foden (Manchester City / Anglia)
  • 26. Nicolo Barella (Inter Milano / Italia)
  • 26. Ruben Dias (Manchester City / Portugalia)
  • 26. Gerard Moreno (Villarreal / Spania)
  • 29. Cesar Azpilicueta (Chelsea Londra / Spania)
  • 29. Luka Modric (Real Madrid / Croația)

Chelsea Londra a câștigat premiul pentru cel mai bun club al anului, după victoria obținută în Champions League.

Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Gianluigi Donnarumma, campion european cu naționala Italiei, a fost desemnat cel mai bun portar în 2021.

Balonul de Aur 2021 în fotbalul feminin a fost câștigat de jucătoarea echipei FC Barcelona, Alexia Putellas.

Atacantul formației Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a primit premiul pentru cel mai bun atacant din 2021.

Mijlocașul echipei FC Barcelona, Pedri, a câștigat Trofeul Kopa, acordat celui mai bun tânăr fotbalist.

Trofeele Balonul de Aur 2021 la masculin și feminin au fost aduse în sală de piloții de Formula 1 ai echipe Alpine F1 Team, Fernando Alonso și Esteban Ocon.

29-11-2021
19:17

Favoriții la Balonul de Aur 2021 au sosit la gală

Principalii favoriți la câștigarea Balonului de Aur 2021, argentinianul Lionel Messi și polonezul Robert Lewandowski, au sosit la Theatre du Chatelet, acolo unde va avea evenimentul.

Messi a fost însoțit de soția sa Antonella Roccuzzo și de cei trei băieți.

Lewandowski a venit la braț cu frumoasa sa soție, Anna.

29-11-2021
15:27

Lewandowski, alesul lui Arkadiusz Milik

Atacantul formației Olympique Marseille, Arkadiusz Milik, este de părere că Balonul de Aur 2021 ar trebui să fie câștigat de coechipierul său din naționala Poloniei, Robert Lewandowski.

”Sunt încrezător pentru el. Robert Lewandowski merită Balonul de Aur. Nu înțeleg cum ar putea să nu-l câștige. Anul trecut, France Football nu a acordat trofeul și în ultimele două sezoane a fost cel mai bun și a câștigat multe trofee. Pentru mine, el merită să câștige. Sper să-l câștige”, a declarat Milik, conform L’Equipe.

29-11-2021
14:21

Ronaldo a refuzat să meargă la Paris

Atacantul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a luat decizia de a nu merge la gala de decernare a Balonului de Aur de la Paris.

Conform Mirror, pentru prima dată din 2007, starul portughez nu va fi între primii trei în ierarhia finală a trofeului acordat de revista franceză France Football. În aceste condiții, și mai ales că principalul favorit este marele său rival Leo Messi, l-au făcut pe Ronaldp să renunțe la evenimentul de la Theatre du Chatelet.

29-11-2021
12:34

Câștigătorul Balonului de Aur va primi un ceas de lux personalizat

Balonul de Aur nu este singura miză pusă în joc la gala de decernare a trofeului. Fiecare câștigător al fiecărei categorii va primi din partea brand-ului Purnell un ceas de lux, ediție specială „Balonul de Aur”, care costă aproximativ jumătate de milion de dolari.

29-11-2021
11:34

Lui Mason Mount nu îi vine să creadă că se luptă pentru Balonul de Aur

Mason Mount este emoționat înaintea decernării Balonului de Aur. Starul lui Chelsea a câștigat în acest an Liga Campionilor, dar nu îi vine să creadă că luptă pentru trofeu cu idolul copilăriei sale, Lionel Messi.

„Este o nebunie să îmi văd numele alături de fotbaliștii pe care i-am admirat toată viața, alături de Messi în particular. Când eram mai tânăr, eram copil de mingi la un meci dintre Barcelona și Chelsea, pe Stamford Bridge. A fost fantastic să îl văd de aproape.

Nu am avut prea multe ocazii să port costum. Probabil aș putea număra pe degetele de la o mână de câte ori am purtat un costum în viața mea. Totul este nou pentru mine. Gazonul este habitatul meu natural și acum trebuie să învăț să fac un nod la cravată. Gala Balonul de Aur va fi pentru prima când voi purta cravată neagră.

Mă întorc pe teren a doua zi dimineață pentru antrenamente, așa că indiferent dacă aș reuși să câștig, nu va fi o noapte de distracție din păcate”, a mărturisit Mason Mount pentru GQ.

29-11-2021
09:51

Patrice Evra, felicitări pentru Lionel Messi

Mai multe zvonuri îl dau deja câștigător pe Lionel Messi, care ar câștiga astfel al șaptelea său Balon de Aur. Fostul star al naționalei Franței și al lui Man United sau Juventus, Patrice Evra, a pus și el paie pe foc și, cu o zi înaintea decernării marelui premiu, l-a felicitat pe playmakerul lui PSG.

„Felicitări lui Leo Messi pentru câștigarea altui Balon de Aur. Asta e pentru cei care nu mă înțeleg atunci când vorbesc”, a postat Patrice Evra, pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Patrice Evra (@patrice.evra)

29-11-2021
07:35

Messi, favoritul lui Ramos la Balonul de Aur

Sergio Ramos a debutat la PSG, în succesul cu 3-1, cu St. Etienne, iar la final a vorbit despre favoritul lui în lupta pentru Balonul de Aur. Fost rival cu Messi în El Clasico, Ramos vrea acum ca noul său coleg de la Paris să pună mâna pe al șaptelea trofeu decernat celui mai bun fotbalist din lume.

„Sper să câștige. Îi apăr pe colegii din echipa mea. Îi urez tot norocul din lume. Este într-o formă bună și este genul de jucător care face diferența. Este un fotbalist unic și este un privilegiu să joc cu el”, a declarat Sergio Ramos despre Lionel Messi.

Toţi ochii sunt aţintiţi spre Paris, unde luni, după ora 21:30, va fi decernat Balonul de Aur 2021. Lionel Messi şi Robert Lewandoski sunt marii favoriţi la premiu, iar mulţi îl creditează pe starul lui PSG cu victoria finală, ceea ce ar însemna că va primi pentru a 7-a oară trofeul.

Programul complet al festivităţii de decernare a Balonului de Aur 2021

Festivitatea de decernarea a Balonului de Aur 2021 va fi transmisă de canalul TV al ziarului L’Equipe, la fel ca la ediţiile din trecut, iar toată acţiunea va începe la ora 17:30, când va fi difuzată o emisiune specială. Cu această ocazie va fi dezvăluită o parte din clasamentul final pentru celebrul premiu.

ADVERTISEMENT

Momentul de audienţă maximă va avea loc de la ora 21:30, când va începe ceremonia de decernarea a Balonului de Aur 2021. Evenimentul are loc la “Theatre du Chatelet” din Paris şi se va încheia la ora 23:00.

  • 17:30 – 20:00 – are loc emisiunea “Echipa lui Greg”, când va fi afişat o parte din clasamentul final al Balonului de Aur 2021
  • 20:00 – începe ediţia specială “Covorul Roşu”
  • 21:30 – 23:00 – ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2021. Cu această ocazie vor mai fi acordate premiile Kopa, Iaşin şi Balonul de Aur 2021 pentru fotbal feminin
ADVERTISEMENT

Cine se luptă pentru Balonul de Aur 2021

Pe 8 octombrie, France Football a anunţat lista jucătorilor nominalizaţi pentru Balonul de Aur 2021. Lionel Messi şi Robert Lewandowski sunt marii favoriţi la câştigarea marelui premiu, cei doi fiind creditaţi cu cele mai mari şanse. VEZI AICI LISTA COMPLETĂ A JUCĂTORILOR NOMINALIZAŢI.

Pentru acest premiu au votat jurnalişti din întreaga lume, la fel cum s-a întâmplat la fiecare ediţie a premiului.

ADVERTISEMENT

Cine va prezenta ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2021

La fel ca la ediţia din 2019, când Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur, ceremonia va fi prezentată de Didier Drogba şi Sandy Heribert, o cunoscută jurnalistă din Franţa.

Didier Drogba a fost nominalizat de opt ori la Balonul de Aur, iar cea mai bună clasarea a avută în 2007, când a obţinut locul 4, în spatele lui Kaka, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Ce premii vor mai fi acordate la gala de decernare a Balonului de Aur 2021

Tot luni va fi decernat şi Balonul de Aur 2021 pentru fotbalul feminin. 20 de jucătoare au fost nominalizate la acest premiu, iar Barcelona şi Chelsea dau câte cinci fotbaliste la această categorie. VEZI AICI LISTA COMPLETĂ A JUCĂTORILOR NOMINALIZAŢI.

Trofeul Kopa va fi acordat celui mai bun fotbalist U21, iar distincţia a fost obţinută în trecut de Kylian Mbappe (2018) şi Matthijs de Ligt (2019). La ediţia din acest an sunt nominalitaţi zece fotbalişti.

  • Jude Bellingham (Anglia/Borussia Dortmund), Jeremy Doku (Belgia/Rennes), Ryan Gravenberch (Olanda/Ajax Amsterdam), Mason Greenwood (Anglia/Manchester United), Nuno Mendes (Portugalia/PSG), Jamal Musiala (Germania/Bayern Munchen), Pedri (Spania/FC Barcelona), Giovanni Reyna (SUA/Borussia Dortmund), Bukayo Saka (Anglia/Arsenal), Florian Wirtz (Germania/Bayer Leverkusen)

Ultimul, dar nu cel din urmă premiu este Trofeul Iaşin, decernat celui mai bun portar din 2021. Zece jucători au fost nominalizaţi la această categorie.

  • Thibaut Courtois (Belgia/Real Madrid), Gianluigi Donnarumma (Italia/AC Milan, PSG), Ederson (Brazilia/Manchester City), Samir Handanovic (Slovenia/Inter Milano), Emiliano Martinez (Argentina/Aston Villa), Edouard Mendy (Senegal/Chelsea), Keylor Navas (Costa Rica/PSG), Manuel Neuer (Germania/Bayern Munchen), Jan Oblak (Slovenia/Atletico Madrid), Kasper Schmeichel (Danemarca/Leicester)

Ediţia din 2020 a Balonului de Aur nu a mai avut loc, după ce France Footbal a suspendat pentru un an acordarea acestui trofeu. Motivul a fost pandemia de coronavirus care a dat peste cap calendarul din competiţiile mondiale, iar în anumite cazuri, cum a fost Ligue 1, sezonul 2019-2020 a fost suspendat.

ADVERTISEMENT