Sport

Cerere de două milioane de bilete la Milan – Inter, în semifinalele Champions League! Ultimul duel direct din Europa nu s-a încheiat pe teren. Video

Milan şi Inter se întâlnesc, după două decenii, în semifinalele Ligii. Cererea de bilete a fost de două milioane, iar ultimul duel direct din Europa nu s-a încheiat pe gazon.
10.05.2023 | 14:30
Cerere de doua milioane de bilete la Milan  Inter in semifinalele Champions League Ultimul duel direct din Europa nu sa incheiat pe teren Video
Cerere de două milioane de bilete la Milan - Inter, în semifinalele Champions League! Ultimul duel direct din Europa a iscat un scandal uriaş între fani
ADVERTISEMENT

Milan joacă împotriva lui Inter în prima manşă a semifinalelor din Champions League miercuri, de la ora 22:00. Cele două rivale s-au bătut la titlu în sezonul trecut până în ultima etapă, “rossonerii” având câştig de cauză, reuşind să ia primul “Scudetto” după 11 ani.

Cerere de două milioane de bilete la Milan – Inter, în semifinalele Champions League!

Duelul din Champions League între cele două rivale din oraş a dus la o emulaţie fără precedent. A fost înregistrată o cerere de două milioane de bilete, capacitatea San Siro fiind de 80.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Ar fi nevoie de 25 de stadioane San Siro ca toţi fanii care ar fi vrut un bilet la acest meci să aibă loc pe stadion. Ca termen de comparaţie, oraşul Milano are o populaţie de 1,3 milioane de locuitori.

Istoria europeană a derby-urilor Milan – Inter este una agitată. În urmă cu fix 20 de ani, cele două rivale se întâlneau ultima dată în semifinalele Champions League, Milan având câştig de cauză graţie golului marcat în deplasare: 1-1 şi 0-0.

ADVERTISEMENT

Ulterior, într-o finală 100% italiană, Milan a învins Juventus la loviturile de departajare, după 0-0 la finalul celor 120 de minute. Andrei Şevcenko a marcat golul victoriei. Fostul atacant ucrainean le-a transmis un mesaj “diavolilor” înainte de această confruntare: “Un meci deosebit, emoții unice. Succes băieți. Mereu AC Milan”.

Scandal uriaş la ultimul meci direct din Europa! Meciul a fost suspendat şi Milan a câştigat cu 3-0

Dar, ultimul duel din Champions League dintre cele două formaţii a fost în sferturile de finală din sezonul 2004-2005. AC Milan a câştigat prima manşă cu 2-0, dar în retur, meciul a fost întrerupt în minutul 72.

ADVERTISEMENT

Fanii au creat haos în tribune, iar Dida, portarul lui AC Milan, a fost lovit de o fumigenă, la scorul de 1-0 pentru “diavoli”. Arbitrul Markus Merk a oprit partida, care nu s-a mai reluat şi “diavolii roşii” reuşeau din nou să îi scoată pe rivali din competiţie după 2-0 şi 3-0 (la masa verde).

Confruntarea din sferturile de finală a oferit şi o imagine iconică: Marco Materazzi de la Inter şi Rui Costa de la Milan, stând unul lângă celălalt în timp ce terenul era inundat de fumigene şi torţe.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

 

Milan – Inter, duelul ultimelor câştigătoare italiene din Champions League!

Duelul de miercuri seara este al cincilea din Europa între cele două rivale, “diavolii” fiind neînvinşi în precedentele patru dueluri. Inter vine după cinci victorii la rând, în timp ce AC Milan este fără eşec de nouă meciuri.

“Rossonerii” deţin şapte trofee Champions League (ultimul în 2007), fiind depăşiţi la acest capitol doar de Real Madrid, în timp ce Inter este ultima echipă italiană care a câştigat Liga Campionilor, în 2010, cu Jose Mourinho pe banca tehnică.

Învingătoarea din această semifinală va întâlni în ultimul act la Istanbul câştigătoarea duelului Real Madrid – Manchester City. După prima manşă, scorul este 1-1. Finala va avea loc pe 10 iunie.

ADVERTISEMENT