News

Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea a fost respinsă. Avocata acestuia: „Depunem contestație”

27.04.2021 | 14:47
Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea a fost respinsa Avocata acestuia Depunem contestatie
Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea a fost respinsă. Avocata acestuia: „Depunem contestație" Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea a fost respinsă. Decizia nu este una definitivă, iar avocata acestuia a anunțat deja că va depune contestație.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, le-a spus în această dimineață magistraților de la Judecătoria Sectorului 5, care s-au pronunțat cu privire la cererea sa de eliberare condiționată, că timpul petrecut în penitenciar este suficient, iar fostul politician nu reprezintă un pericol public, putând chiar să aducă un beneficiu societății.

ADVERTISEMENT

Avocata acestuia a precizat că urmează să depună o contestație. Flavia Teodosiu a dezvăluit că cererea a fost respinsă ca neîntemeiată.

Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea a fost respinsă. Avocata acestuia: „Depunem contestație”

„Urmează să depunem contestație, textul legal spune în 3 zile de la comunicare. Așteptăm comunicarea, evident, nu ne împiedică nimeni să depunem o contestație și chiar înainte de acesta, pur formal”, a explicat avocata lui Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

„Ideea este următoarea: sigur, am observat că motivarea ca neîntemeiată. Mie, ca avocat, mi se pare cel puțin absurd. Chiar aștept să văd care este motivarea instanței. Sigur, aici dispozițiile legale sunt în sensul în care instanța dispune. Dacă instanța a apreciat așa, sincer mă miră foarte tare. Sunt îndeplinite toate condițiile”, a declarat Flavia Teodosiu, în direct la Antena 3.

„Vom vedea motivarea. Ce pot să vă spun mai mult, înseamnă un singur lucru, că măcar nu s-a admis termenul solicitat de Parchet, respectiv peste șase luni, am observat că este 27 iunie data,” a adăugat avocata.

ADVERTISEMENT

Femeia a subliniat că nu înțelege situația: „Cu toate că aici, ce vreau eu să subliniez este următorul aspect: dacă, totuși, Comisia care l-a analizat, după toate câte i s-au întâmplat în istanță, nu este primul filtru și cel mai important, Comisia e condusă de un judecător, cel de supravechere, dacă ăia nu știu care a fost comportamentul dânsului și toată atitudinea în raport de această cerere, când legea dispune clar asupra fracției? E adevărat îndeplinită”.

Liviu Dragnea le-a explicat judecătorilor că a stat suficient în penitenciar. El a precizat că are un loc de muncă, o casă, a fost realilitat și nu reprezintă un pericol public, din contră, eliberarea lui ar putea să fie benefică societății.

ADVERTISEMENT

Fostul lider PSD a petrecut 701 zile în Penitenciarul Rahova. El a primit aviz pozitiv pentru eliberare de la Comisiei Penitenciarului Rahova la 21 aprilie. În schimb, procurorul DNA a cerut ca bărbatul să petreacă încă șase luni în închisoare, motivând că nu și-a recunoscut vina și susține în continuare că este condamnat politic.

ADVERTISEMENT