News

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Fostul lider PSD a părăsit Penitenciarul Rahova: ”E o dictatură feroce. Viitorul României este amanetat”. Update

Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea de eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD a părăsit Penitenciarul Rahova.
15.07.2021 | 16:23
Liviu Dragnea a iesit din inchisoare Fostul lider PSD a parasit Penitenciarul Rahova E o dictatura feroce Viitorul Romaniei este amanetat Update
ADVERTISEMENT
15-07-2021
13:25

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Fostul lider PSD a părăsit Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea a părăsit, joi după amiază, Penitenciarul Rahova. La ieșire, fostul lider al PSD a făcut declarații extrem de dure, acuzând că a fost supus unei perioade de ”2 ani și 2 luni de chin și suferință”.

Dragnea a criticat dur actualul regim politic din țară, acuzând ”o dictatură feroce”. Nu a scăpat de săgeți nici PSD-ul, numit un ”partid operetă, de lași”.

”A fost o perioadă de 2 ani și 2 luni de chin și suferință, abuzuri și umilință. Cea mai mare populație a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici.

Când am intrat, România era o țară cu speranță. Azi e o dictatură feroce. Este afectată libertatea de exprimare. Este amanetat viitorul României. Eu mă consider un deținut politic.

Din păcate nu mai există opoziție. PSD a devenit un partid de operetă, un partid de lași, fără personalitate”, a declarat fostul lider PSD la ieșirea de la penitenciar.

15-07-2021
12:14

Protest la Penitenciarul Rahova. Mai mulți susținători ai lui Liviu Dragnea, prezenți cu pancarte de susținere

În așteptarea ieșirii lui Liviu Dragnea pe ușa Penitenciarului Rahova, mai mulți susținători ai fostului lider PSD s-au adunat la ușa închisorii pentru a protesta.

Aceștia au la îndemână mai multe pancarte cu mesaje scrise instant. ”Acum putem spera la un viitor mai bun”, ”Tu ești curajul nostru” sau ”Acum trebuie să eliberezi România”, sunt doar câteva dintre mesajele afișate.

RAHOVA_IRINA_SUSTINATORI Sursa foto: Inquam Photos: Octav Ganea
Protest la Penitenciarul Rahova. Mai mulți susținători ai lui Liviu Dragnea, prezenți cu pancarte de susținere. Sursa foto: Inquam Photos: Octav Ganea
15-07-2021
10:33

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea a fost aprobată

Liviu Dragnea va ieși din închisoare. Judecătorii de la Tribunalul Giurgiu i-au aprobat cererea de eliberare condiționată.

15-07-2021
07:25

Tribunalul Giurgiu a judecat cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea

Instanța a rămas în pronunțare. Fostul lider PSD va afla dacă va rămâne în închisoare sau va fi lăsat în libertate.

La finalul ședinței, avocata acestuia s-a declarat optimistă cu privire la șansele de a fi eliberat.

Fostul lider PSD execută o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare, la penitenciarul Rahova. Acesta a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă și a depus o cerere pentru eliberare condiționată.

Judecătorii de la Sectorul 5 au respins solicitarea. Magistrații au susținut că Liviu Dragnea nu prezintă dovezi concrete de îndreptare.

ADVERTISEMENT

Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea, judecată, joi, la Tribunalul Giurgiu

Condamnat definitiv pentru corupție în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, fostul lider PSD susține că îndeplinește condițiile pentru eliberarea condiționată.

„Este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”, se arată în cererea acestuia.

ADVERTISEMENT

El a criticat și condițiile din penitenciar, susținând că i se refuză dreptul la muncă. Acest lucru a dus la „izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie.”

În aceste condiții, fostul lider social-democrat a caracterizat infectarea sa cu Covid-19 drept surprinzătoare. Acesta s-a mai plâns și că i se încalcă dreptul la sănătate, întrucât i s-a refuzat atât dreptul la investigații de specialitate, cât și la tratament, deși erau cunoscute afecțiunile de care suferă.

ADVERTISEMENT

Judecătorii de la Sectorul 5 nu au fost de acord, iar solicitarea a fost respinsă, la data de 27 aprilie. Dragnea a depus o contestație la Tribunalul București, fiind și aceasta respinsă, la 27 mai.

Cerere de strămutare a procesului

În paralel, Dragnea a depus o altă solicitare, la Curtea de Apel Bucureşti. Acesta cerea strămutarea procesului în care se judeca eliberarea condiționată la un alt tribunal din țară.

ADVERTISEMENT

În motivare, fostul lider PSD a explicat că judecătorii bucureșteni nu pot fi imparțiali, întrucât, pe vremea guvernării PSD, au semnat o petiție cu privire la modificarea Legilor Justiţiei.

Curtea de Apel București a dat curs solicitării lui Liviu Dragnea. Magistrații au desființat decizia Tribunalului București, deși era definitivă.

Procesul se judecă la Tribunalul Giurgiu. Dragnea ar putea ieși din închisoare, cu aproximativ un an mai devreme. El este încarcerat din 27 mai 2019.

ADVERTISEMENT