News

Cererea de reabilitare a lui Sorin Roșca Stănescu, respinsă. Nu a achitat cheltuielile de judecată de 4000 de euro

Cererea de reabilitare a lui Sorin Roșca Stănescu, respinsă. Ce argument a adus Tribunalul București
23.08.2021 | 15:57
Cererea de reabilitare a lui Sorin Rosca Stanescu respinsa Nu a achitat cheltuielile de judecata de 4000 de euro
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu nu a primit validare din partea Tribunalului București pentru cererea sa de reabilitare. Astfel, aceasta a fost respinsă, dar decizia nu este una definitivă.

Sorin Roșca Stănescu nu a achitat cheltuielile de judecată

Cererea jurnalistului a fost respinsă încă din aprilie, iar motivul invocat este că acesta nu a achitat cheltuielile de judecată de 20.000 de lei (4000 de euro).

ADVERTISEMENT

Suma pe care a achitat-o, în schimb, este de 120 de euro, adică circa 650 de lei. Jurnalistul a spus că el nu își permite să plătească această sumă, deoarece întreaga sa pensie ar fi de circa 1.000 de euro.

Conform avocatului său, el trăiește din pensia de 4.812 lei pe lună. De asemenea, acesta a explicat și ce face el cu banii, pentru a demonstra că nu își permite acest lucru.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu trebuie să plătească 2.000 de lei pensia alimentară pentru cei doi copii ai săi, 1000 de lei sunt categorizați la „alte rețineri”, în timp ce 281 de lei sunt impozitul.

Conform avocatului său, acesta mai rămâne cu 1540 de lei pe lună, așa că nu își permite să mai plătească cheltuielile de judecată.

ADVERTISEMENT

Ce se arată în decizia Tribunalului București

”Achitarea sumei de 20.000 de lei (la cursul actual al Băncii Naționale a României însemnând circa 4.000 de euro) apare ca posibilă – în genere – în cazul oricărui om care a desfășurat activități licite (pe parcursul a zeci de ani) și chiar acceptând că obligațiile sale față de persoane aflate în întreținere le diminuează corespunzător.Spre deosebire de cazul unui cetățean oarecare, prezumat cu venituri modeste/medii în timpul vieții active, este de notorietate că petentul-condamnat Roșca-Stănescu Sorin s-a remarcat printr-o activitate (cel puțin) în domeniul mass-media la un nivel deosebit, cu vizibilitate pe măsură. Nu este rezonabil/logic a aprecia că economiile sale/alte bunuri/proprietăți (eventual, și obținute din moșteniri) s-ar limita doar la pensia de circa 1.000 de euro/lună”,

se arată în decizia instanței, conform G4media.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a fost la închisoare timp de un an și apoi a fost eliberat condiţionat pentru bună purtare, în dosarul Rompetrol, pentru că a manipulat Bursa de capital atunci când compania a fost listată la Bursa de valori București.

ADVERTISEMENT

Pe 7 octombrie 2014, Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT