News

Cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se pot depune și online. Calendarul și conținutul dosarului

15.03.2021 | 17:04
Cererile pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare se pot depune si online Calendarul si continutul dosarului
ADVERTISEMENT

Cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se pot depune și online. Ministerul Educației a distribuit calendarul înscrierilor. Mai jos vă transmitem și informații cu privire la conținutul dosarului.

Pregătirea procesului de înscriere va începe la 17 martie 2021. De la această dată, fiecare unitate de învățământ, dar și inspectoratul școlar vor afișa circumscripțiile școlare, planul de școlarizare și numărul de clase pregătitoare.

ADVERTISEMENT

În perioada 29 martie – 28 aprilie 2021, reprezentanții legali ai minorilor vor completa, depune și transmite cererile de înscriere. Acestea vor putea fi transmise și online sau pot fi depuse la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor.

Cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se pot depune și online. Calendarul și conținutul dosarului

Proiectul de calendar a fost pus în dezbatere încă din luna februarie. Față de cel inițial, perioada începerii înscrierilor a fost decalată cu două săptâmâni, de la 15, la 29 martie.

ADVERTISEMENT

„Prima etapă de înscriere în învățământul primar se va desfășura în perioada 10 – 20 mai 2021, astfel: 10 – 11 mai 2021: procesarea de către comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

„11 – 18 mai 2021: procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere”. În data de 20 mai 2021 se vor afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.

ADVERTISEMENT

„A doua etapă de înscriere în învățământul primar (21 mai – 10 septembrie): 21 mai 2021: comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar,” transmite Ministerul Educației

În perioada 24 mai – 31 mai 2021: se vor depune/transmite de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă cererile de înscriere. Acestea vor ajunge la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua. Listele finale pentru clasa pregătitoare vor fi afișate la unitățile de învățământ la data de 4 iunie 2021.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să cuprindă dosarul

  • Cererea de înscriere în clasa pregătitoare
  • Recomandarea de la grădiniță sau rezultatul evaluării copilului de la CJRAE/CMBRAE
  • Copie a actului de identitate al tutorelui legal
  • Copie a certificatului de naștere al minorului
  • Documente doveditoare ale stării civile a părinților
  • Declarația pe propria răspundere pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2021
  • Avizul medicului de familie sau a medicului școlar că elevul este „apt de școală”
  • Informații cu privire la vaccinările copilului, de la medicul de familie sau copia carnetului de vaccinare
ADVERTISEMENT