Life

Cerințe bizare pentru cofetari! Tortul în formă de perne, noua modă la nuntă

Pentru cea mai importantă zi din viață ne dorim ca totul să fie dintr-o poveste, demnă de ținut minte. Pentru asta, ”pernele” au devenit o modă în materie de torturi.
09.10.2022 | 15:15
Cerinte bizare pentru cofetari Tortul in forma de perne noua moda la nunta
Modele de torturi cerute pentru cele mai importante evenimente. Sursa foto: instagram.com/emsweets__/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fie că vorbim despre nuntă, botez, majorat sau chiar festivități de absolvire, maeștrii cofetari au venit cu idei revoluționare în ceea ce privește modelul și decorațiunile folosite pe tort.

”Pernele”, noua extravaganță în materie de torturi

După ridicarea restricțiilor multă lume și-a programat cel mai important moment din viață, fără să se mai țină cont că este în weekend sau în orice altă zi din săptămână.

ADVERTISEMENT

Așa cum ne-au obișnuit de-a lungul anilor, nuntașii au mereu cerințe extravagante atunci când vine vorba de tortul pentru marea zi. Fie că vorbim de formă, de înălțime sau de culori, în 2022 totul a fost dus la superlativ. Vă prezentăm unele dintre cele mai inedite torturi pe care cofetarii le-au pregătit anul acesta.

Tort de nuntă în nuanțe de gri
Tort de nuntă în nuanțe de gri. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

Unul din torturile bizare alese pentru nuntă este în nuanțe de gri, cu un ușor degrade de culoare, decorat în stil futurist, cu un fir auriu și buchețele de flori naturale care completează perfect preparatul.

ADVERTISEMENT
Noua modă în materie de torturi
Tort mozaic, cu inserții hexagonale. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

Dacă până acum eram obișnuiți la nuntă cu forma rotundă a deliciului cu care mirii își răsfățau invitații, acum noua modă vine cu forme care mai de care mai bizare. Blaturile hexagonale ale preparatului mozaic și inserțiile din sticlă, introduse chiar la mijlocul lui, sunt noul trend cerut anul acesta în ziua cea mare.

Noua modă în materie de torturi
Tort în formă de ”perne”. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

Și, dacă ce ați văzut până acum vi s-a părut inedit, ei bine, nu ați văzut nimic. Ce e mai bun acum urmează. Tortul în formă de ”perne” face furori printre nuntași. 7 etaje de ”perne”, de la cea mai mare, “croșetată” atent cu inserții fine, până la cea mai mică, parcă o ”pernă” pentru bebeluși, este atracția sezonului.

ADVERTISEMENT

Nici botezul nu-i uitat, are tort de remarcat

Zi importantă de sărbătorit este și când părinții își creștinează micuții. De la petrecerea cu fast nu poate lipsi tortul, momentul cel mai mult așteptat. Fie că vorbim de fetiță sau băiat, ambii trebuie să aibă tort ușor de remarcat. Din acest motiv, cofetarii au venit cu idei ingenioase și pentru ei.

Modele de torturi inedite
Tort decorat cu balerine. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

Forma hexagonală este păstrată și pentru torturile micuților. În completare, pentru fetițe, se poate opta, de asemenea, pentru detalii cu balerine și pantofiori. Nuanțele de negru, argintiu și roz fac preparatul deosebit.

ADVERTISEMENT
Model inedit de tort pentru botez
Tort decorat cu ursuleți. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

Să nu uităm și de băieți care pot avea parte de un tort de milioane, pe care nu l-ai mânca la cât de drăgălași sunt ursuleții care decorează preparatul. Două nivele pe rotund, un ursuleț puternic care susține al treilea etaj al tortului și câțiva prieteni mai mici pe lângă, mai că te fac să-l îndrăgești. Nuanțele de albastru și alb, cu mici accente colorate, pot creiona desertul visat.

Model inedit de tort pentru botez
Tort în formă de bucăți de ciocolată și înghețată. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

Iar dacă înghețata și ciocolata mereu te-au pasionat, iar macarons te-a ispitit, ei bine, le poți avea pe toate într-un preparat. Bucățile de ciocolată sunt puse frumos pe băț și folosite ca decor pentru tortul de botez al unei micuțe domnișoare.

Orice merită serbat, are tort de ”nemâncat”

Încă nu am încheiat, dacă nu e nuntă sau botez, asta nu înseamnă că torturile bizare nu își fac apariția și la majorate, zile de naștere sau la festivități de absolvire.

Modele bizare de torturi pentru zille de nașteri
Tort pentru majorat, cu domniță ”șefă” decorat. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

Tortul care reconstituie un birou, cu ”șefă” așezată pe el, cu laptop, tot ce trebuie și cu nelipsiții bani, este unul dintre modelele bizare pe care cofetarii le prepară pentru party-urile de majorat.

Modele inedite de tort
Tort de majorat cu cască de viking decorat. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

Inedit este și tortul decorat cu cască de viking pe care cofetarii l-au preparat pentru bărbații iubitori de săbii.

Modele de torturi bizare pentru festivitatea de absolvire
Tort în formă de cărți, cu tocă deasupra. Sursa foto: instagram.com/emsweets__

De neuitat este și momentul când anumite etape din viață s-au încheiat, cum este cazul clasei a XII-a. Un tort în formă de cărți și cu toca de absolvire deasupra este un model de tort rar întâlnit.

ADVERTISEMENT
Tags: