Fotbal international

Cerinţele extravagante ale unor fotbalişti pentru a semna un contract! Maradona, Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Neymar sunt campioni

13.01.2019 | 13:16
Cerinţe extravagante fotbalişti contracte. Înainte de a semna cu PSG Neymar a cerut să prin contract să deţină şi un lanţ de hoteluri

Nu este nimic nou faptul că de multe ori fotbaliştii au cerinţe cu adevărat extravagante pe care solicită să fie trecute în coontract, atunci când semnează cu un club. Binecunoscutul cotidian spaniol Marca face o recere în revistă a celor mai bizare doleanţe manifestate de nume mari din sportul rege la momentul semnării contractului, unele de-a dreptul greu de imaginat.

Vorbim aici despre vedete în principal, cum ar fi Maradona, Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo sau Neymar dar şi despre alţi jucători importanţi, dar care nu se situează în topul ierarhiilor. Şi aceştia au demonstrat că imaginaţia nu cunoaşte limite şi că în orice moment te poţi trezi ca şi club în faţa unor cereri care nu sunt deloc simplu de soluţionat.

Unele dintre cerinţele extravagante ale fotbaliştilor nu au fost acceptate de cluburi, care au renunţat la ei

Ronaldinho

Brazilianul Ronaldinho are aceleaşi calităţi de mare fotbalist şi în momentul de faţă. Anii au mai trecut, însă harul nu s-a pierdut nici un moment. Mexicanii de la Queretaro s-au gândit să dea şi o lovitură de imagine, oferindu-i un contract. Au renunţat însă după ce au văzut pretenţiile Dinţosului: o vilă cu piscină, un teren de fotbal pe plajă, un altul de fotbal în şapte şi patru majordomi.

Gervinho

Ivorianul Gervinho nu a fost şi nu este nici pe departe un nume de talia lui Ronadinho. Cu toate acestea, în 2016, când a lăsat Roma pentru El Dorado din China, a cerut oficialilor de la Hebei să îi retolve câteva doleanţe dacă dorescă să semneze: o vilă cu multe camere pentru întreaga sa familie, o plajă privată, un elicopter personal şi bilete de avion dus-întors ori de câte ori simţea nevoia de a merge acasă, în ţara natală.

Diego Maradona

Diego Maradona şi-a încercat vocaţia şi ca antrenor, după ce a pus ghetele în cui. În ultimii ani el a mers în Emiratele Arabe Unite, unde a semnat cu Al Wasl, arabii fiind foarte încântaţi de faptul că tocmai unul dintre cei mai mari jucători din istorie stă pe banca echipei lor. Maradona a cerut şi i s-a acceptat să i se plătească toate drumurile făcute în Spania, pentru a-şi vedea fiica şi nepoata.

Diego Maradona a fost modest în cereri. Doar bilete de avion dus-întors pentru ca să îşi vadă fiica şi nepoata în Spania
Diego Maradona a fost modest în cereri

Neymar

Transferul lui Neymar Junior la PSG ar fi trebuit să se realizeze cu mult înaintea semnării actului oficial. Numai că şeicul care patronează pe campioana Franţei, Al Khelaifi, nu a fost de acord cu solicitările vedetei braziliene de la Barcelona. Acesta voia salariu de 25 milioane euro net, clubul să îi plătească toate impozitele şi să deţină un lanţ de hoteluri care să îi poarte numele. Mai târziu s-a bătut palma, dar salariul nu a mai fost de 25 milioane, ci de 36 milioane, brazilianul achitându-şi taxele.

Emmanuel Adebayor

Togolezul Emmanuel Adebayor a fost dorit la un moment dat de Olympique Lyon. Însă când s-au aşezat la masa tratativelor, şefii clubului francez au rămas mască. Africanul a cerut o vilă cu vedere la Corsica, un bucătar şef, un elicopter care să îi stea permanent la dispoziţie, cu pilot cu tot şi mai ales tricoul cu numărul 10, pe care îl purta actualul atacant de la Arsenal, Alexandre Lacazette. Evident, Lyon a spus nu şi a încheiat discuţiile cu Adebayor.

Ezequiel Lavezzi

Ezequiel Lavezzi este atacant argentinian, extrem de credincios, nu doar după nume, ci şi după tatuajele pe care le are cu Iisus Christos şi cu Fecioara Maria, dar asta nu l-a împiedicat în momentul în care în 2016 a decis să lase Parisul şi să meargă în China, la Hebei Fortune, să ceară în afara salariului de 25 milioane euro, două case complet mobilate, două maşini, şofer şi bucătar personal. Chinezii i-au satisfăcut cerinţele. În 63 de meciuri a dat 36 de goluri pentru Hebei.

Hugo Lloris

Portarul naţionalei Franţei, Hugo Lloris a stipulat în contractul cu Tottenham o clauză care este efectiv greu de înţeles cum de a fost acceptată de partea engleză. Pentru orice meci jucat, faptul că se află pe teren, îi aduce lui Lloris suma de 10.000 de euro, la care se adaugă, în caz de victorie alte 12.000 de euro de meci câştigat, dar şi dacă Tottenham pierde la cei 10.000 de euro se adaugă alte 5000 de euro. Cu alte cuvinte, pierde sau câştigă, lui Lloris îi merg banii. Per total 22.000 de euro de meci, prezent şi câştigat, 15.000 de euro de meci jucat şi terminat egal sau pierdut!

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo este un adevărat secretoman şi în fiecare contract semnat cu Manchester United, Real Madrid şi acum cu Juventus a insistat să i se stipuleze o clauză ciudată. Timp de 70 de ani de la moartea sa sau a ultimei rude directe di familia lui cei care fac menajul în casă sau muncitorii care vin să repare ceva să nu aibă dreptul de a vorbi nimic despre intimitatea portughezului timp de 70 de ani.

Thomas Vermaelen

Fundaşul Barcelonei, belgianul Thomas Vermaelen, a reuşit să introducă în contractul său cu gruparea catalană clauza prin care clubul se obligă să îi plătească 100.000 de euro pentru orice alt post l-ar pune antrenorul să joace în afara celui cu care este obişnuit, de apărător, în general de apărător central. Clauza nu este valabilă şi dacă e folosit ca fundaş lateral.

Daniel Agger

Unul dintre cei mai buni fundaşi danezi ai ultimilor ani a fost Daniel Agger, ani de zile stâlpul apărării lui Liverpool. S-a retras la 33 de ani şi s-a mutat să locuiască în Spania, la Marbella. Clauza introdusă de el în contractul de jucător era ca pe tricou să apară inscripţioant şi numele firmei de canalizare şi salubrizare pe care o deţine împreună cu fratele, unchiul şi cel mai bun prieten.

Rafael van der Vaart

Olandezul Rafael van der Vaart a ajuns în 2015 la Betis Sevilla. Unde s-a trezit el cu o clauză stipulată în contract, conform căreia putea să poarte orice pereche de ghete, dar să nu aibă culoarea roşie. Cum olandezul nu a ţinut cont, a plătit nu mai puţin de 14 amenzi, fiecare însemnând importanta sumă de 114.428 euro, exasperându-i pe şefii clubului, care la un moment dat i-au reproşat că face acest lucru intenţionat.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic a fost vândut în vara lui 2012 de AC Milan la PSG. Suedezului nu i se părea că proiectul parizienilor ar avea mari şanse de reuşită şi de aceea, la negocieri, a introdus o grămadă de cereri, care de care mai ciudate, convins că în acest fel PSG va renunţa la el. Chiar i-a trasmis un mesaj soţiei, convins că a reuşit să îi facă pe francezi să zică pas. Peste 20 de minute primea el un mesaj de la directorul sportiv al lui PSG. Toate doleanţele îi fuseseră acceptate şi Ibra, care apucase să spună că dacă vor fi acceptate, va semna, nu a mai avut ce face şi a mers la Paris, unde pe urmă s-a simţit ca un rege.

Cerinţe extravagante fotbalişti contracte. Tot de PSG e legată şi povestea lui Ibrahimovic. Francezii i-au acceptat toate doleanţele şi a trebuit să semneze în vara lui 2012
Cerinţe extravagante fotbalişti contracte. Tot de PSG e legată şi povestea lui Ibrahimovic
Tags: