News

Cerșetoria, mult mai aspru pedepsită în Arad. Polițiștii le vor putea confisca banii oamenilor străzii

12.09.2019 | 08:46
Cersetoria mult mai aspru pedepsita in Arad Politistii le vor putea confisca banii oamenilor strazii

Municipalitatea din Arad a pus gând rău cerșetoriei. Oamenii nevoiași vor fi mai aspru pedepsiți de acum înainte, iar polițiștii, conform unei hotărâri locale, vor putea să le ia inclusiv banii pe care aceștia i-au cerșit. Totodată, amenzile pentru cerșetorie au fost triplicate, după ce în oraș a crescut numărul persoanelor care își fac veacul cu mâna întinsă, uneori agasând trecătorii.

Cerșetoria, mult mai aspru sancționată în Arad

Înăsprirea sancțiunilor asupra persoanelor care se ocupă cu cerșetoria a fost decisă în ședința de ieri a Consiliului Local Arad. Li se vor confisca banii cerșetorilor și vor primi o amendă mărită de trei ori. Autoritățile locale susțin că banii confiscați vor ajunge la bugetul local. Nu se știe ce s-au gândit autoritățile să facă cu banii respectivi, dar cel mai probabil vor fi folosiți pentru tot felul de centre umanitare.

„Hotărârea adoptată azi prevede nu numai o majorare semnificativă a amenzilor pentru cei care sunt prinşi cerşind, dar mai mult decât atât, va da posibilitatea poliţiştilor locali împuterniciţi în acest scop să confişte banii obţinuţi de către cerşetori din această activitate”, se arată în decizia luată de aleșii locali arădeni.

cerșetoria pedepse arad
Călin Bibarț este primarul Aradului după ce Gheorghe Falcă a fost ales europarlamentar. Sursa foto: Youtube

Primarul Aradului a luat modelul Cluj

„Este una din măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen şi cred că va da rezultate aşa cum a dat şi în alte oraşe din ţară, cum este, de exemplu, Clujul, unde o hotărâre locală similară a fost aprobată acum câţiva ani şi dă rezultate. Este modelul pe care l-am folosit şi noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi. Nu cred să avem probleme cu implementarea lui”, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarț, scrie știripesurse.ro.