News

Când va fi cerut certificatul Covid angajaților. Alexandru Rafila, discuții cu reprezentanții mediului de afaceri

Ministrul Alexandru Rafila a avut o întrevedere cu reprezentanții patronatelor pe tema certificatelor Covid. Aceștia au discutat și despre măsurile care pot fi luate pentru a limita un viitor val al pandemiei.
20.12.2021 | 23:59
Cand va fi cerut certificatul Covid angajatilor Alexandru Rafila discutii cu reprezentantii mediului de afaceri
ADVERTISEMENT

Ultimele evoluții ale pandemiei, apariția unei noi variante a Covid-19 și creșterea numărului de infectări din întreaga lume, au început să pună presiune pe autoritățile române. Acestea trebuie să găsească o serie de soluții care limiteze numărul de cazuri.

Asta se dovedește a fi o sarcină complicată pentru autoritățile implicate, ele fiind nevoite să adopte o serie de măsuri care să mențină un echilibru între situația pandemică, drepturile constituționale și funcționarea economiei.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a anunțat că Alexandru Rafila a avut o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri. Discuțiile acestora s-au purtat pe tema certificatului Covid și a altor măsuri care urmează să fie adoptate pentru a limita extinderea pandemiei, notează Digi 24.

“În cursul zilei de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19 “, a anunțat Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Un echilibru între măsurile medicale și funcționarea economiei

Ministerul Sănătății explică faptul că măsurile care trebuie luate pentru a ține sub control evoluția pandemiei trebuie să ia în calcul nevoile de sănătate publică, fără a pune în pericol funcționarea optimă a economiei.

Reprezentanții mediului economic au discutat cu Alexandru Rafila despre identificarea unor măsuri de ținerea sub control evoluția cazurilor de Covid-19 fără a afecta activitatea economică.

ADVERTISEMENT

Printre aceste măsuri se numără introducerea certificatului Covid și oferirea unor vouchere pentru testare angajaților.

Alexandru Rafila a explicat că măsurile luate de către Guvern vor lua în calcul nevoile agenților economici.

ADVERTISEMENT

“Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei “, a declarat Alexandru Rafila, ministrul sănătății.

Certificatul Covid, un motiv de controversă între partidele din Parlament, dar și în societate, a fost una dintre temele discutate în cadrul întrevederii. Alexandru Rafila a făcut o serie de declarații legate de prevederile legale care vor reglementare folosirea acestui certificat.

“Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”, a explicat ministrul.

ADVERTISEMENT