News

Cerere neobișnuită la DSP. O femeie din Iași a solicitat certificat verde pentru hamster

Angajații de la DSP Iași primesc fel și fel de cereri în această perioadă. O femeie care a sunat în această săptămână i-a lăsat cu gura căscată atunci când a solicitat un certificat verde pentru ...hamster.
26.01.2022 | 22:54
Cerere neobisnuita la DSP O femeie din Iasi a solicitat certificat verde pentru hamster
ADVERTISEMENT

În perioada pandemiei de Covid-19, Direcțiile de Sănătate Publică din țară sunt cele mai asaltate instituții de către cetățeni.

Printre problemele uzuale, angajații DSP sunt chestionați și cu unele cereri neobișnuite. Acesta a fost și cazul unei femei din Iași care a cerut un certificat verde pentru hamsterul său.

ADVERTISEMENT

O femeie din Iași a cerut certificat verde pentru hamster. Răspunsul primit de la DSP

DSP Iași anunță că numărul zilnic de apeluri din această perioadă a valului 5 din pandemie se ridică la câteva sute.

Nu de puține ori, cetățenii care sună au solicitări cel puțin ciudate. În această săptămână, un apel i-a uimit pe angajații de la Direcția de Sănătate Publică Iași.

ADVERTISEMENT

O femeie din oraș a sunat pentru a primi un certificat verde pentru animalul ei de companie, un hamster. Aceasta a spus că în perioada următoare dorește să plece într-o vacanță, în afara țării.

Din dorința de a-și pune la punct toate detaliile, ieșeanca a cerut un astfel de document și pentru hamsterul ei. Ea voia să se asigure că atât ea, cât și animalul ei de companie, vor călători fără probleme.

ADVERTISEMENT

Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, a povestit că angajații au fost șocați atunci când au auzit de cererea femeii. Ulterior, aceștia au lămurit-o pe ieșeancă, spunându-i că poate călători fără probleme cu hamsterul său.

”Unii dintre ei au sunat să întrebe dacă-i angajăm, alţii au dorit să sune, de fapt, în altă parte şi au nimerit la noi şi a fost şi un caz mai altfel pe care nu ai cum să-l uiţi.

ADVERTISEMENT

A fost o doamnă care a sunat să solicite certificat verde pentru hamsterul ei întrucât pleca în străinătate cu acesta şi era îngrijorată că nu va putea. I s-a explicat că nu va întâmpina probleme dacă pleacă cu hamsterul şi că nu se emit certificate pentru animale”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, conform InfoIași.

Ce plângeri ciudate mai au ieșenii în perioada pandemiei

DSP Iași primește în această perioadă sute apeluri de la cetățeni. Angajații instituției se lovesc frecvent de cereri deplasate.

Astfel, în ultima perioadă, unii ieșeni au dorit să se plângă la DSP de faptul că vecinii lor, diagnosticați cu Covid-19, stau cu fereastra deschisă, primesc musafiri sau ies la plimbare în cartier.

ADVERTISEMENT