Sport

Certificatul verde aproape să devină obligatoriu pe stadioane. În ce condiții se reduce numărul de spectatori

Comitetul pentru Situații de Urgență a propus mai multe măsuri, printre care și obligativitatea certificatului verde pentru cei care vin la stadion.
16.09.2021 | 14:52
Certificatul verde aproape sa devina obligatoriu pe stadioane In ce conditii se reduce numarul de spectatori
ADVERTISEMENT

Dacă va fi aprobată, această măsură ar urma să se ia în localitățile unde rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori.

În aceste condiții, fanii vor avea acces la meciuri doar dacă vor prezenta certificatul verde, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

ADVERTISEMENT

Pe stadion, obligatoriu cu certificat verde?

În afară de propunerea ca certificatul verde să devină obligatoriu pe stadioane și în sălile de sport, Comitetul pentru Situații de Urgență a mai propus stabilirea unor măsuri în contextul creșterii cazurilor de Covid-19 în România.

Astfel, în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, competiţiile sportive organizate în spaţii închise sau deschise se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în loc de 75%, cum e în prezent.

ADVERTISEMENT

Creșterea cazurilor de Covid-19 va veni și cu alte măsuri ale CSU. ESte vorba de purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între spectatori.

Voluntari și Clinceni sunt în pericol

În acest moment, cele mai afectate formații din Liga 1 sunt cele din județul Ilfov, FC Voluntari și Academica Clinceni, acolo unde rata de incidență a ajuns deja 2,14 / mia de locuitori și se apropia de limita care va duce la scăderea numărului de spectatori.

ADVERTISEMENT

Cele trei mari echipei din București, FCSB, Dinamo și Rapid, sunt și ele cu ochii pe cifrele autorităților, deoarece Capitala are acum o incidență de 1,93. Campioana CFR este puțin mai liniștită la acest moment, deoarece în Cluj-Napoca rata de incidență este ania la 1,72.

S-a mai propus ca activitatea sălilor de sport/fitness în spaţii închise să poată fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei suprafeţe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți fani pe stadioane în Liga 1

Fotbalul din România a înregistrat o afluență d epublic în acest sezon la meciurile importante, cum au fost Rapid – U Craiova, Rapid – FCSB,  FCSB – Dinamo sau la partidele jucate pe teren propriu de UTA Arad.

În weekend va avea loc întâlnirea FC U Craiova – FCSB, din etapa a 9-a din Liga 1, iar patronul oltenilor Adrian Mititelu jr. a anunțat că se așteaptă la 15.000 de spectatori și o atmosferă incendiară.

Și fanii Universității Craiova au venit în număr mare la meciul de pe stadionul Ion Oblemenco cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ei comemorându-l pe legendarul jucător Ilie Balaci în ziua în care ar fi împlinit 65 de ani.

ADVERTISEMENT