News

Certificatul verde Covid-19 ar putea deveni obligatoriu la nunțile din România. Anunțul premierului Cîțu

Premierul Florin Cîțu anunță că certificatul verde Covid-19 ar putea deveni obligatoriu pentru nunți în perioada următoare.
12.09.2021 | 14:29
Certificatul verde Covid19 ar putea deveni obligatoriu la nuntile din Romania Anuntul premierului Citu
ADVERTISEMENT

Creșterea accelerată a cazurilor de Covid-19 în ultima perioadă obligă autoritățile să gândească noi serii de restricții pentru evenimentele cu multe persoane.

Astfel, organizarea nunţilor în localităţile cu incidenţă mare de infectare s-ar putea face în anumite condiţii, potrivit unor declarații ale premierului Florin Cîţu, în conferinţa cu prefecţii de duminică.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu propune ca certificatul verde Covid-19 să fie folosit la nunțile din România

În această perioadă epidemiologică tot mai gravă, sunt multe nunți care au loc în localități unde incidența atinge sau trece de 3 la mie. Premierul propune ca acestea să aibă loc, dar invitații să aibă obligativitatea prezentării certificatului verde.

Cu alte cuvinte, participanții la aceste evenimente vor trebui fie să prezinte actul vaccinării, cel al testării anti-Covid-19 sau să demonstreze trecerea prin boală.

ADVERTISEMENT

”Sunt nunți programate în perioada următoare în zone în care se vede deja că ajungem la 3 la mie. Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunți, dacă se poate.

Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alte și atunci aș propune pentru nunțile deja programate și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde”, a adăugat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Premierul spune că este îngrijorat de situația sanitară din țară. Acesta precizează că avem județe unde rata de incidență a trecut deja de 2 sau chiar 3 la mie.

”În ceea ce privește situația epidemiologică, din păcate suntem pe o pantă ascendentă. Avem câteva județe unde situația este deja îngrijorătoare, unde incidența a sărit de 2 la mie.

ADVERTISEMENT

Bistrița Năsăud și Ilfov sunt peste, chiar aproape ajung la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluții vom lua în perioada următoare și cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate”, a mai afirmat premierul.

Florin Cîțu solicită creșterea la 1.600 a numărului de paturi ATI pentru pacienții Covid-19

În evenimentul de duminică de la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a mai solicitat ca la ATI să fie disponibile 1.600 de paturi pentru pacienţii COVID, în prezent fiind 860.

Conform datelor de duminică, 600 de pacienţi sunt deja internaţi în secţiile de terapie intensivă din țară.

”Aş vrea să vorbim de situaţia ATI. Avem 600 de persoane, ultima informare pe care o aveam aveam ca număr de paturi disponibile 860 de paturi. Aş vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secţiile ATI.

Dacă este nevoie şi de intervenţia mea, spuneţi, dar ştiu foarte bine că putem să ajungem 1600 de paturi. Aş vrea să îmi spuneţi cum şi când se va ajunge acolo ca să nu fim luaţi pe nepregătite”, a mai afirmat Florin Cîţu.

ADVERTISEMENT