News

Anunț de la Guvern privind Certificatul verde. Decizia finală va fi luată la nivelul coaliției

Miercuri, 15 decembrie, de la Guvern a venit un nou anunț în privința proiectului legat de Certificatul verde. Purtătorul de cuvânt al instituției a anunțat că o decizie finală va fi luată în coaliție.
15.12.2021 | 15:23
Anunt de la Guvern privind Certificatul verde Decizia finala va fi luata la nivelul coalitiei
ADVERTISEMENT

După ședința de Guvern de miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a oferit noi detalii în legătură cu evoluția proiectului legat de Certificatul covid.

Conform oficialului, în cursul acestei zile au fost prezentate elemente referitoare la acest document care urmează a fi implementat pentru angajați, dar decizia finală va fi luată la nivelul coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR.

ADVERTISEMENT

Guvernul, discuții privind Certificatul verde. Coaliția are ultimul cuvânt asupra proiectului legislativ

Dan Cărbunaru a declarat, într-o conferință de presă, că în cadrul şedinţei de guvern de miercuri s-a discutat despre acest subiect extrem de sensibil: Certificatul covid.

”A fost o discuţie în acest sens, în cadrul Guvernului. Decizia privind forma acestui proiect va fi discutată, din câte am înţeles, la nivelul coaliţiei, urmând apoi ca elementele confirmate şi concretizate să fie comunicate.

ADVERTISEMENT

Este o decizie care urmează să fie discutată şi în coaliţie, după care vom avea mai multe detalii”, a anunțat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, notează Agerpres.

În ceea ce privește data la care coaliția va pune la punct ultimele detalii legate de Certificatul verde, același Cărbunaru a precizat că discuţiile pe această temă urmează să fie purtate în ”termen scurt”.

ADVERTISEMENT

”Au fost prezentate elemente care, pentru a fi prezentate presei, trebuie să ajungă într-o formă validată, ceea ce nu este cazul discuţiei de astăzi. Au fost prezentate elemente concrete, însă măsura în care ele vor rămâne în această formă depinde de o serie de discuţii care încă nu au avut loc.

Timpul rămas într-adevăr este scurt, dar înţeleg că şi discuţiile care se poartă pe această temă se vor purta într-un termen scurt, astfel încât măsurile să poată fi introduse într-un timp util”, a mai spus Cărbunaru.

ADVERTISEMENT

Controverse pe tema Certificatului verde la nivelul coaliției

În ultimele zile, la vârful coaliției au fost contre destul de dure pe subiectul implementării Certificatului verde. Dacă liberalii s-au situat clar împotriva introducerii testelor antigen în acest document, Alexandru Rafila, ministrul sănătății din partea PSD, a avut o poziție total opusă.

Marți seara a apărut informația că, după mai multe ședințe, discuții și atacuri, că liderii coaliţiei ar fi căzut de acord asupra conținutului proiectului legislativ privind Certificatul verde la locul de muncă.

Conform proiectului realizat de ministrul Rafila, Certificatul va permite şi testarea antigen, timp de 2-3 luni. De asemenea, acesta ar urma să fie eliberat după prima doză de vaccin. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT