News

Certificatul verde nu va fi obligatoriu în magazinele esențiale și farmacii. Cîțu: ”Este o soluţie prin care putem să nu introducem un lockdown”

Românii pot merge la magazine esențiale și farmacii fără certificat verde. Iată ce a declarat premierul
15.10.2021 | 16:50
Certificatul verde nu va fi obligatoriu in magazinele esentiale si farmacii Citu Este o solutie prin care putem sa nu introducem un lockdown
ADVERTISEMENT

Premierul demis a precizat faptul că românii care nu au certificat verde pot merge fără grijă la magazinele alimentare sau la farmacii, pentru că aici el nu va fi obligatoriu.

Certificatul verde nu va fi obligatoriu în magazinele esențiale și farmacii

Acest subiect a fost discutat în cursul zilei de vineri în ședința Biroului Executiv al PNL, iar concluzia la care au ajuns aceștia a fost ca documentul să nu fie obligatoriu pentru magazinele esențiale și pentru farmacii.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a mai transmis și faptul că această măsura va fi promovată în Parlament, în ciuda faptului că ea nu este populară și își asumă acest demers.

Totuși, conform premierului demis, aceasta este singura soluție pentru ca în țara noastră să nu fie impus un lockdown în România.

ADVERTISEMENT

”Ştiu că este un subiect nepopular, îmi asum, dar este o soluţie prin care putem să nu introducem un lockdown”, a precizat premierul interimar.

Raed Arafat, declarații despre certificatul verde

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit și el despre certificatul verde, dar și despre posibilitatea ca acesta să fie obligatoriu.

ADVERTISEMENT

El a discutat cu premierul interimar despre acest subiect și a precizat că documentul nu va fi obligatoriu și în cazul alimentarelor sau farmaciilor.

Locurile în care acesta se va aplica, în schimb, sunt cele neesențiale. Totodată, Raed Arafat a ținut să reamintească faptul că certificatul verde presupune inclusiv testarea împotriva coronavirusului, nu doar trecerea prin boală sau vaccinarea.

ADVERTISEMENT

„Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde.

Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…)

Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală”, a spus Raed Arafat, la Antena 3. 

În cursul zilei de joi, premierul Florin Cîțu a precizat că exista posibilitatea ca certificatul verde să fie obligatoriu peste tot. Acum, el a anunțat că nu este cazul pentru magazinele alimentare și cele esențiale.

ADVERTISEMENT