News

Certificatul verde, valabil pentru nouă luni. Statele UE s-ar fi pus de acord pentru această limită

Limitarea valabilității certificatelor verzi de călătorie, stabilită de statele UE. Termenul discutat ar fi cel de nouă luni, acesta fiind deja propus din această toamnă.
09.12.2021 | 20:43
Certificatul verde valabil pentru noua luni Statele UE sar fi pus de acord pentru aceasta limita
ADVERTISEMENT

Țările din Uniunea Europeană s-ar fi pus deja de acord ca limita de valabilitate a certificatului verde să fie de nouă luni.

Această informație am făcută publică de Reuters, care a precizat că au fost mai multe surse din cadrul Uniunii care au confirmat această informație.

ADVERTISEMENT

Certificatul verde, valabil pentru nouă luni. Statele UE s-ar fi înțeles asupra acestei limite

Astfel, statele membre ale Uniunii Europene s-ar fi înțeles asupra acestei limite de timp, după ce a noiembrie Comisia Europeană a propus acest termen de nouă luni de valabilitate a certificatului verde.

Ulterior au început discuțiile între statele membre ale Uniunii Europene și iată că acum la o lună și aproape două săptămâni mai târziu acestea au ajuns la un acord.

ADVERTISEMENT

Certificatul Verde European face referire la posibilitatea cetățenilor europeni de a călători dintr-o țară în alta.

Cine vrea să călătorească trebuie să facă și doza a treia

În cazul în care această măsură va fi luată, cei care s-au vaccinat cu schema completă vor trebui să facă și doza booster pentru a putea să plece în vacanță în străinătate în vara ce urmează.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va trebui făcut, având în vedere faptul că certificatul lor verde de călătorie al Uniunii Europene va expira până în acel moment.

Un oficial al Uniunii Europene a fost cel care a precizat că statele membre au ajuns joi la un acord preliminar în ceea ce privește durata de valabilitate a certificatului verde european.

ADVERTISEMENT

Totuși, acesta a precizat că sunt șanse ca discuțiile să se prelungească și pentru săptămâna viitoare.

Termenul de nouă luni se bucură de sprijin

Un alt diplomat a precizat faptul că termenul de valabilitate de nouă luni se bucură de un sprijin general, dar țările în care rata de vaccinare este una mică sunt îngrijorate de felul în care acesta ar putea afecta călătoriile și implicit turismul.

Mai mult decât atât, unele dintre țări deja au adoptat măsuri diferite față de cele de la nivel european.

Exemplu în acest caz este Franța, care a stabilit o limită de șapte luni pentru acest document, iar regula va începe din 15 ianuarie.

Pentru Comisia Europeană, această valabilitate a certificatului verde va avea data de începere 10 ianuarie.

ADVERTISEMENT