Fotbal international

Cesare Prandelli, fostul selecționer al Italiei, mesaj drastic: “Nu poți să treci de la cimitir pe stadion de la o zi la alta”

04.04.2020 | 16:00
Cesare Prandelli fostul selectioner al Italiei mesaj drastic Nu poti sa treci de la cimitir pe stadion de la o zi la alta
ADVERTISEMENT

Cesare Prandelli råmâne unul dintre cele mai respectate nume de antrenori din fotbalul italian. A fost și selecționerul squadrei azzurra și e omul care a știut, cât au lucrat împreună la Fiorentina, să îl pună în valoare la maxim pe internaționalul român Adrian Mutu.

Cesare Prandelli crede că nu e oportun să se mai reia acest sezon fotbalistic

Ultima oară el a pregătit pe Genoa, unde a avut posibilitatea de a conlucra cu un alt internațional român, portarul Ionuț Radu.

ADVERTISEMENT

Prandelli a acordat un interviu pentru publicația Piazza Levante, în care a vorbit despre situația prin care trece Italia la acest moment și despre faptul că nu ar fi deloc oportun să se pună în discuție continuarea sezonului fotbalistic.

E nevoie de respect pentru cei care au suferit

„Să fiu sincer, am un sentiment de dezgust. Eu asociez fotbalul cu distracția, cu bucuria. Nu este momentul să ne gândim la fotbal. Durerea oamenilor trebuie lăsată să se așeze, să treacă. Este nevoie de respect pentru cei care au suferit.Nu poți să mergi de la cimitir la stadion de la o zi la alta, de la un convoi de mașini cu 150 de sicrie la a te bucura la goluri. Dacă fotbalul pierde 3 sau 4 luni, nu se schimbă nimic.

ADVERTISEMENT

I-au murit mulți prieteni în această perioadă

Dalfio a fost un prieten adevărat. Am fost o viață întreagă împreună și ne-am iubit. Am pierdut mulți prieteni și cunoștințe: un preot, un medic… La Orzinuovi, care are 13.000 de locuitori, în medie mor 100 de persoane pe an. Acum, 90 au murit în trei săptămâni. Un masacru.Dacă moare o persoană în vârstă, oamenii comentează: „Bine, avea 80 de ani…”. Dar acei bătrâni au scris istoria noastră, ne-au permis să fim cine suntem. Poate că pe viitor vom acorda mai mult respect vârstnicilor”. 

Acum câțiva ani i-a murit soția

Cesare Prandelli a suferit cu câțiva ani în urmă pierderea cea mai grea din viață, soția sa decedând în urma unei lungi și îndelungate suferințe.

ADVERTISEMENT

Atunci antrenoul s-a închis în el timp de câteva luni și s-a crezut că Prandelli a renunțat definitiv la această meserie, însă a reușit să treacă peste drama vieții sale și să revină pe bancă.