Fotbal international

Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu! E omul care l-a făcut mare pe Mutu

06.12.2018 | 22:49
Cesare Prandelli noul antrenor al lui Ionut Radu E omul care la facut mare pe Mutu

Cesare Prandelli este noul antrenor al lui Ionuţ Radu la Genoa. Formaţia portarului echipei naţionale de tineret a României a fost eliminată de Virtus Entella, formaţie din Serie C, în Cupa Italiei, iar conducătorii clubului au decis să-l demită pe Ivan Juric. Oficialii s-au orientat rapid şi-l aduc la echipă pe antrenorul care l-a făcut mare pe Adrian Mutu.

Genoa, fără Ionuţ Radu pe teren, a fost învinsă de Virtus Entella, scor 3-4, după loviturile de departajare şi a părăsit Cupa Italiei în 16-imile de finală. La scurt timp după meciul jucat joi, presa italiană a anunţat că Cesare Prandelli îi va lua locul lui Ivan Juric.

Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu. A lucrat cu Bogdan Lobonţ la Fiorentina

Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu, a mai lucrat în trecut cu Bogdan Lobonţ la Fiorentina. Fostul portar român a evoluat la formaţia viola în perioada 2006-2007, însă nu s-a putut impune în poarta echipei, unde titular de drept era Sebastien Frey. În schimb, Adrian Mutu a reuşit cele mai bune prrformanţe atunci când a fost antrenat de Cesare Prandelli. Cei doi au lucrat prima oară la Parma, unde atacantul a marcat 20 de goluri în 36 de meciuri în sezonul 2002-03. Trei ani mai târziu, italianul l-a transferat la Fiorentina, unde Adrian Mutu a reuşit trei sezoane de excepţie în perioada 2006-2009.

Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu. Italianul a mai lucrat cu Bogdan Lobonţ şi Adrian Mutu
Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu. Italianul a mai lucrat cu Bogdan Lobonţ şi Adrian Mutu

Cesare Prandelli le-a antrenat de-a lungul timpului pe Atalanta, Lecce, Verona, Venezia, Parma, AS Roma, Fiorentina, Galatasaray, Valencia şi Al Nasr. Între 2010 şi 2014, antrenorul de 61 de ani a pregătit echipa naţională a Italiei, pe care a dus-o până în finala EURO 2012, pierdută în faţa Spaniei, scor 0-4. În sezonul 2007-08, Cesare Prandelli a primit premiul de cel mai bun antrenor din Serie A, când Fiorentina s-a clasat pe locul patru în prima ligă din Italia.

Tags: