Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu! E omul care l-a făcut mare pe Mutu

Razvan Nicolae   
in Serie A
06/12/2018, 22:49
Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu! E omul care l-a făcut mare pe Mutu GALERIE FOTO
Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu

Cesare Prandelli este noul antrenor al lui Ionuţ Radu la Genoa. Formaţia portarului echipei naţionale de tineret a României a fost eliminată de Virtus Entella, formaţie din Serie C, în Cupa Italiei, iar conducătorii clubului au decis să-l demită pe Ivan Juric. Oficialii s-au orientat rapid şi-l aduc la echipă pe antrenorul care l-a făcut mare pe Adrian Mutu.

Genoa, fără Ionuţ Radu pe teren, a fost învinsă de Virtus Entella, scor 3-4, după loviturile de departajare şi a părăsit Cupa Italiei în 16-imile de finală. La scurt timp după meciul jucat joi, presa italiană a anunţat că Cesare Prandelli îi va lua locul lui Ivan Juric.

Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu. A lucrat cu Bogdan Lobonţ la Fiorentina

Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu, a mai lucrat în trecut cu Bogdan Lobonţ la Fiorentina. Fostul portar român a evoluat la formaţia viola în perioada 2006-2007, însă nu s-a putut impune în poarta echipei, unde titular de drept era Sebastien Frey. În schimb, Adrian Mutu a reuşit cele mai bune prrformanţe atunci când a fost antrenat de Cesare Prandelli. Cei doi au lucrat prima oară la Parma, unde atacantul a marcat 20 de goluri în 36 de meciuri în sezonul 2002-03. Trei ani mai târziu, italianul l-a transferat la Fiorentina, unde Adrian Mutu a reuşit trei sezoane de excepţie în perioada 2006-2009.

Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu. Italianul a mai lucrat cu Bogdan Lobonţ şi Adrian Mutu
Cesare Prandelli, noul antrenor al lui Ionuţ Radu. Italianul a mai lucrat cu Bogdan Lobonţ şi Adrian Mutu

Cesare Prandelli le-a antrenat de-a lungul timpului pe Atalanta, Lecce, Verona, Venezia, Parma, AS Roma, Fiorentina, Galatasaray, Valencia şi Al Nasr. Între 2010 şi 2014, antrenorul de 61 de ani a pregătit echipa naţională a Italiei, pe care a dus-o până în finala EURO 2012, pierdută în faţa Spaniei, scor 0-4. În sezonul 2007-08, Cesare Prandelli a primit premiul de cel mai bun antrenor din Serie A, când Fiorentina s-a clasat pe locul patru în prima ligă din Italia.

Închide ×