News

Cetăţeanul francez RĂPIT în Algeria a fost decapitat

Cetăţeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic, relatează AFP....
24.09.2014 | 18:33
Cetateanul francez RAPIT in Algeria a fost decapitat
ADVERTISEMENT

Cetăţeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de o grupare afiliată grupului terorist Stat Islamic, relatează AFP.

Ministerul de Externe de la Paris a confirmat că un cetăţean francez a fost răpit duminică seară în Algeria, aşa cum au anunţat iniţial surse din cadrul serviciilor de spionaj. O grupare jihadistă, afiliată organizaţiei teroriste Statul Islamic, a difuzat o înregistrare video în care îl prezintă pe cetăţeanul francez, luat ostatic. Jihadiştii îi cer preşedintelui francez să oprească în maximum 24 de ore atacurile împotriva grupării Statului Islamic. În caz contrar, francezul va fi decapitat.

ADVERTISEMENT

Francezul, un turist în vârstă de 55 de ani, a fost capturat de islamişti în regiunea muntoasă Kabylie [KABILI] din Algeria. Familia sa susţine că nu a mai luat legătura cu acesta de duminică.

“Domnule preşedinte Hollande. Eu sunt Herve Gourdel, provin din Nisa, m-am născut pe 2 septembrie 1959 şi sunt cetăţean francez. 02:59 [MUSCĂ] 03:08 Am ajuns în Algeria pe 20 septembrie. Am fost răpit de o grupare înarmată numită Jund al-Khilifa, o grupare de origine algeriană. Această grupare armată vă cere să nu interveniţi în Irak. Vă rog, domnule preşedinte, faceţi tot ce vă stă în putere ca să mă scoateţi din acest loc.”, spunea HERVE PIERRE GOURDEL, ostatic francez.

ADVERTISEMENT

Statul Islamic a postat şi o a doua înregistrare cu jurnalistul britanic John Cantlie, la o săptămână după primul mesaj. Bărbatul răpit în Siria în 2012 a fost obligat să citească mesaje de propagandă împotriva statelor occidentale şi să declare că a fost “abandonat” de Marea Britanie. Între timp, familia lui Steven Sotloff, un american ucis de către jihadişti, susţine că acesta ar fi fost vândut Statului Islamic de către membrii opoziţiei moderate din Siria.

sursa: realitatea.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!