ADVERTISEMENT
News

Cetățenii cu câini din Tel Aviv, obligați să ofere autorităților mostre din ADN-ul animalelor. Măsura, luată pentru curățenia orașului

Cetățenii din Tel Aviv care dețin câini de companie sunt obligați să ofere autorităților mostre din ADN-ul animalelor. Decizia, luată pentru a păstra curățenia orașului.
Autor: Adrian Baciu | 13.07.2021 | 22:29
Cetățenii cu câini din Tel Aviv, obligați să ofere autorităților mostre din ADN-ul animalelor. Măsura, luată pentru curățenia orașului
Cetățenii cu câini din Tel Aviv, obligați să ofere autorităților mostre din ADN-ul animalelor. Măsura, luată pentru curățenia orașului. Sursa foto: mfa.gov.il

În fiecare lună, de pe străzile din Tel Aviv se strâng circa 500 de kilograme de excremente de animale, cele mai multe provenite de la cele de companie.

ADVERTISEMENT

Date fiind aceste condiții, autoritățile din Israel au luat măsuri fără precedent pentru controlul situației.

În viitorul apropiat, proprietarii de câini sunt obligați să le furnizeze autorităților mostre din ADN-ul animalelor lor de companie. Astfel, oficialitățile vor să-i depisteze pe cei care încalcă legea.

ADVERTISEMENT

Cetățenii cu câini din Tel Aviv, obligați să ofere autorităților mostre din ADN-ul animalelor. Statul vrea sancționarea celor care nu curăță după animale

Cetățenii vor furniza aceste informații atunci când înregistrează un nou animal de companie sau când reînnoiesc anual permisul animalului lor de companie. Datele urmează să fie stocate într-o bază de date municipală.

Ulterior, inspectorii municipali vor prelua mostre din excrementele de câine găsite pe stradă şi vor compara ADN-ul acestora cu cele din baza de date.

ADVERTISEMENT

Cei care dețin animale și nu au reuşit să strângă de pe stradă excrementele lăsate în urmă, urmează să fie amendați. Cuantumul exact al amenzii nu este încă clar.

În prezent, dacă un deținător de câine nu reușește să strângă excrementele lăsate de animalul său, este amendat cu o sumă care se apropie de 225 de dolari.

ADVERTISEMENT

Valabilitatea licențelor actuale pentru câini va expira la 6 luni de la intrarea în vigoare a noii hotărâri, iar noile licențe vor fi aprobate doar cu condiția ca proprietarii să ofere detaliile ADN, se arată în decizie.

Oficialii din Tel Aviv au anunțat faptul că aproximativ 500 de kilograme de excremente de câini nu sunt luate de pe stradă în fiecare lună și speră că această nouă lege va funcționa pentru a reduce cantitatea.

ADVERTISEMENT

”Municipalitatea, la rândul său, a muncit din greu pentru a eradica problema colectării fecalelor, distribuind bilete proprietarilor de câini, plasând facilități de colectare a sacilor în grădini și parcuri și înființând zeci de parcuri pentru câini în tot orașul.

Din păcate, acest lucru nu a crescut responsabilitatea unor cetățeni în a menține spațiul public curat”, a spus un reprezentant al municipalității, conform site-ului Times of Israel.

ADVERTISEMENT

Tel Aviv, un oraș cu foarte multe animale de companie

În acest moment, conform statisticilor Tel Aviv-ul are una dintre cele mai mari rate de deținere de câini la nivel mondial raportat la numărul de persoane care locuiesc în oraş.

Peste 40.000 de locuinţe au câini, adică fiecare al 11-lea rezident, scrie sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!