ADVERTISEMENT
News

Cetățenii din Sectorul 5 care aruncă pe jos coji de semințe, puși să măture pentru a scăpa de amendă. Video

Autor: Adrian Baciu | 18.05.2021 | 18:00
Cetățenii din Sectorul 5 care aruncă pe jos coji de semințe, puși să măture pentru a scăpa de amendă. Video
Cetățenii din Sectorul 5 care aruncă pe jos coji de semințe, puși să măture pentru a scăpa de amendă. Sursa foto: Facebook

Locuitorii din Sectorul 5 al Capitalei care sunt prinși că aruncă pe jos coji de semințe sunt puși să măture dacă vor să scape de amendă.

ADVERTISEMENT

Drept alternativă la aplicarea unor amenzi usturătoare, edilul Cristian Popescu Piedone le dă posibilitatea celor care încalcă legea să măture gunoiul făcut și să scape astfel de sancțiune.

În cazul în care nu sunt de acord cu această ”muncă”, cei prinși de agenții de la Poliție nu au încotro și vor trebui să achite amenda.

Soluție ingenioasă în Sectorul 5: Cetățenii care aruncă pe jos coji de semințe, puși să măture pentru a scăpa de amendă

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a decis ca persoanele care sunt prinse în timp ce aruncă coji de semințe pe jos să fie puse să măture, pentru a nu primi amendă.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, Poliția Locală Sector 5 a depistat mai mulți cetățeni care, după ce consumau semințe, aruncau cojile pe trotuare, în parcuri sau locurile de joacă.

Agenții le-au explicat persoanelor în cauză că, dacă nu sunt de acord să strângă mizeria pe care au făcut-o, vor fi sancționate.

Cum era normal, cetățenii au acceptat varianta mai ieftină. Operațiunea a avut loc cu ajutorul unei mături și a unui făraș, puse la dispoziția lor chiar de către polițiștii locali.

ADVERTISEMENT

”Operațiunea mătura și fărașul va continua și în perioada următoare, pentru că cetățenii trebuie să înțeleagă că străzile din Sectorul 5 nu țin loc de gropi de gunoi”, anunță edilul pe pagina personală de Facebook.

Postarea edilului Sectorului 5 a strâns peste 1.000 de comentarii, 7,700 de reacții și peste 1.300 de distribuiri, la șapte ore de la publicare.

ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 5, măsuri speciale pentru bunicuțele care vând legume și fructe pe străzi

”Operațiunea mătura și fărașul” nu este prima decizie ingenioasă luată de primăria Sectorului 5. La începutul lunii aprilie, Cristian Popescu Piedone anunța o serie de măsuri speciale luate în privința bunicuțelor care vând legume și fructe pe străzi.

ADVERTISEMENT

Atunci, ddilul a decis ca Administrația Piețelor să pună la dispoziție 10 tarabe în incinta fiecărei piețe pentru persoanele vârstnice care comercializează câteva legume sau fructe pe străzile din jurul piețelor.

Piedone spunea că aceste persoane vor putea vinde cele câteva legume sau fructe la tarabele special amenajate, fără a plăti vreo taxă pentru respectivele locații.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!