News

Cetățenii din Timiș au primit mesaje Ro-Alert în miezul nopții. Explicația autorităților este comică

27.10.2020 | 16:38
Cetatenii din Timis au primit mesaje RoAlert in miezul noptii Explicatia autoritatilor este comica
ADVERTISEMENT

Ro-Alert sperie din nou populația. În județul Timiș, oamenii au fost alarmați la miezul nopții când au primit, pe telefoanele mobile, mesaje caracteristice sistemului de alertare a cetățenilor.

Multă lume a fost trezită din somn. ISU Timiș a explicat astăzi că, de fapt, a fost o eroare și că mesajul Ro-Alert trebuia să fie trimis la altă oră.

ADVERTISEMENT

”A fost stabilit ca mesajul să fie transmis în intervalul orar 16:00-20:00. Însă, dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului,” a transmis ISU Timiș.

Mesaje Ro-Alert în toiul nopții. ISU Timiș: ”A fost eroare”

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la mesajele transmise prin sistemul RoAlert la nivelul județului Timiș, facem următoarele precizări: În data de 26 octombrie 2020, în urma unei analize a situației privind rata îmbolnăvirii cu noul coronavirus la nivelul județului Timiș, la propunerea inspectorului șef, prefectul județului Timiș a aprobat hotărârea de a se transmite un mesaj de informare publică cu ajutorul sistemului RoAlert,” potrivit ISU Timiș.

ADVERTISEMENT

Cazul din Timiș nu este unul izolat. Un lucru asemănător s-a întâmplat recent și în județul Alba. Potrivit autorităților situația va fi remediată cât mai repede.

„Scopul mesajului a fost de anunța cetățenii județului Timiș, dar și pe cei care tranzitează județul, că rata de infectare cu COVID 19 la nivelul județului Timiș a depășit 3 la 1000 de locuitori. A fost stabilit ca mesajul să fie transmis în intervalul orar 16:00-20:00.

ADVERTISEMENT

Însă, dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului. Având în vedere această eroare, s-a luat legătura de urgență cu dispeceratul IGSU pentru a remedia problema în cel mai scurt timp.mDorim să ne cerem scuze de la cetățenii județului nostru pentru disconfortul creat și să îi asigurăm că vom luat toate măsurile necesare ca astfel de greșeli să fie evitate pe viitor”, se arată în comunicatul ISU Timiș.

Vă amintim că mesajele alarmiste Ro-Alert l-au deranjat și pe solistul de la Holograf, Dan Bittman.  Gasești AICI un interviu amplu făcut de FANATIK cu artistul.

ADVERTISEMENT

„Nu e de ajuns minciuna Covid, acum trebuie să suport și alertele astea penibile și mincinoase pe telefon! Când ieșim băieți și fete?!”, scria Dan Bittman pe pagina sa de Facebook, pe 20 octombrie.

ADVERTISEMENT
Tags: